Több ezer esküvő sorsa kérdéses a szeptember 19-től hatályos kormányrendelet miatt

facebook megosztás

Több ezer esküvő került bajba a szeptember 19-től hatályos kormányrendelet miatt, miszerint 23 órakor be kell zárniuk a szórakozó- és vendéglátóhelyeknek. A Ceremóniamester Szövetség kutatása szerint mintegy tízezer pár halasztotta őszre az esküvőjét a tavaszi koronavírus-időszak miatt, a párok többségének pedig könnyen lehet, hogy másodszor is halasztania kell.

Pörzse Gabriella évek óta szervez esküvőket és különféle rendezvényeket a környéken. Elmondta, most úgy tűnik, azok járhatnak jól, akik külső helyszínre szervezték a nagy napot.

– Utánanéztünk dolgoknak és a családi rendezvények nem tartoznak ebbe a kategóriába. Viszont az éttermeknek, illetve a bároknak és az egyéb vendéglátó egységeknek a nyitvatartása a törvény hatálya, illetve a rendelet hatálya alá tartozik, tehát most úgy állunk, hogy mindenhol, aki külső helyszínt választott, ott megtartható lesz az esemény, viszont aki éttermi egységet választott vagy vendéglátó egységet, ott 23 órakor sajnos be kell zárni – mondta el Pörzse Gabriella rendezvényszervező, a Gabryella Esküvői Szalon tulajdonosa.

A jegyespárok mellett a zenészek, fotósok is immár másodszor kerülhetnek bajba a járványhelyzet miatt. A szolgáltatók többsége abban bízik, hogy legkésőbb 2021-re visszaáll a régi rend.

– Bízom benne, hogy jövőre már azért el tudjuk kezdeni rendesen a szezont, ahogy szoktuk. Áprilistól egészen november végéig szoktuk mi a lakodalmi szezont vállalni és utána inkább szállodázunk meg a céges rendezvények jönnek és az alapítványi bálok – fogalmazott Haszon Zoltán, a Freya Band zenekarvezetője.

Megkérdeztünk több olyan környékbeli vendéglátóhelyet is, ahol gyakran tartanak lakodalmakat. A legtöbb helyről azt a választ kaptuk, hogy pillanatnyilag még ők sem tudják pontosan, hogy melyik kategóriába tartoznak.

H.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)  

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.