Több mint 20 tonna veszélyes hulladék az őszi akció mérlege

facebook megosztás

Több mint 20 tonna veszélyes hulladékot gyűjtött össze a szolgáltató a hagyományos őszi akció során. A gyűjtés időtartama alatt 7 tonnányi televíziót és monitort adtak le az emberek a cég Vár utcai telephelyen.

Többnyire festékes vödröket, fénycsöveket, mezőgazdasági vegyszereket, étolajat és elemeket adtak le a kanizsaiak a szeptember 12-én, és 19-én tartott gyűjtésen.

– Összességében a helyszínen, tehát a gyűjtőpontokon a két nap alkalmával 7 tonna elektronikai hulladékot és majdnem 11 tonna veszélyes hulladékot adtak le. Ezen kívül a helyszíneken nem vettük át a tévéket, hanem beirányítottuk a lakosságot a Vár utcai telephelyünkre. Így ezen a két napon 7 tonna tévé került a bázisunkra, illetve másfél tonna veszélyes és egyéb lomot, építési törmeléket hozott még a lakosság – mondta el Ködbaumné Farkas Beáta, a Viridis Pannonia Kft. környezetvédelmi csoportvezetője.

Ködbaumné Farkas Beáta azt is elárulta: többször fennakadást okozott az akció során, hogy a lakosok autószámra hoztak olyan hulladékot, amit az év bármely napján, térítésmentesen leadhatnának a hulladékudvarokban.

– Az akció során meghirdetett hulladékra, tehát a lakossági mennyiségű veszélyes hulladékra nincs díj. Behozhatják ugyanúgy díjmentesen a hulladékudvarba. A szórólapon, amiért díjat kell fizetni, az fel van tüntetve, ez az azbesztpala, a kátrányos szigetelő, illetve a gyűjtésen kívüli tévé hulladék, amiért fizetni kell – hangsúlyozta a csoportvezető.

A veszélyes hulladék leadását az is indokolja, hogy számos környezetszennyező hatása van. Ilyen például a levegő-, a talajvíz, valamint a felszíni vizek szennyezése.

G.D.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.