Többfunkciós intézménnyé alakították a zalaegerszegi Art Mozit

facebook megosztás

Többfunkciós kulturális intézménnyé alakították át a teljes belső gépészeti és műszaki felújításon átesett zalaegerszegi Art Mozi nagytermét.    

A beruházást záró csütörtöki sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester arról számolt be, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból nyert el 138 millió forintot az önkormányzat, így összesen 159 millió forintból korszerűsítették a város legnagyobb, 580 néző befogadásra alkalmas termét. Miután több mint tíz éve már nincs igény ekkora moziterem működtetésére, inkább konferenciákra, előadóművészeti programokra, ezért az intézmény mostantól ezeknek az igényeknek felel meg leginkább.    

A polgármester felidézte, hogy 1903-ban, a jelenleg is álló Arany Bárány szálloda dísztermében volt az első mozivetítés a városban, 10 évvel később pedig Gábor Miklós színművész édesapja nyitotta meg az első valódi filmszínházat, az Edison mozit. A második világháború után, 1958-ban adták át az egykor Ady mozi néven ismert vetítőhelynek is otthont adó jelenlegi épületet.    

Bali Zoltán alpolgármester a beruházás részleteiről elmondta: korszerű fűtő- és szellőztető rendszert alakítottak ki a korábbi olajtüzelésű kazánt lecserélve. Korszerűsítették a világítást és a színpadtechnikát, a színpad mélységét pedig másfél méterrel meg is növelték.    

Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője egyebek mellett arról beszélt, hogy a járműipari tesztpálya építése magával hozta a nagyobb konferenciák iránti igényt is, mostantól pedig erre is lehetőséget ad a felújított intézmény. A közeljövőben elkezdődik a Hevesi Sándor Színház felújítása, az Art Mozi korszerűsítésekor pedig már úgy gondolkodtak, hogy a színház ideiglenes játszóhelye lehessen majd.

MTI

(Borítókép: artmozizeg.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.