Trükkös tolvajok, unokázós csalók

facebook megosztás

Trükkös tolvajok, unokázós csalók, e témákat érintően szervezett bűnmegelőzési előadást a rendőrség segítségével a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház. Az intézmény több nyugdíjas csoportnak ad otthont, így folyamatosan tartanak hasonló, felvilágosító előadásokat a szépkorúak számára. 

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság minden alkalommal szívesen tesz eleget a hasonló kéréseknek. Szakembereik a legnagyobb érdeklődésre számot tartó témákban, vagy az aktualitásokat illetően adnak első kézből információt, segítséget az érintetteknek. Manapság az egyik ilyen problémakör a trükkös tolvajok illetve unokázós csalók megjelenése.

– Ez elég hektikus. Túlzás lenne azt állítani, hogy napi probléma, de elő-előfordul. Éppen ezért kell fenntartani az éberséget az emberekben, főleg az idősekben, akik koruknál fogva talán hiszékenyebbek, mint embertársaik. De még egyszer mondom, nem állandó jellegű probléma, de sajnos előfordul –  figyelmeztetett Bali Miklós, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési csoportvezető

A VOKE Művelődési Házba több száz nyugdíjas jár, biztonságukat szem előtt tartva szervezi az intézmény a hasonló jellegű előadásokat.

– Segíteni akarjuk a nyugdíjasokat. A másik nagyon fontos dolog, hogy veszélyes az elmagányosodás. Nem mindenkinek van családja. Tehát a közösségépítésre nagy hangsúlyt fektetünk, és a felvilágosításra – tette hozzá Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója. 

Mint azt az igazgatónő hangsúlyozta: fontosnak tartják, hogy a nyugdíjasaik ne érezzék egyedül magukat, ezért a jelenlegi egészségügyi előírások és szabályok betartásával továbbra is szervezik a szépkorúakat érintő programokat.

V.A.

(Borítókép és fotó: Horváth Zoltán))

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.