Újra a kanizsai beruházásokról – Válaszolt az Ügynökség, de sokkal többet nem tudunk

A múlt heti Kanizsa Újságban próbált kolléganőnk utánanézni annak, hogy hol tartanak a Nagykanizsára ígért nagyberuházások. Sok éve annak, hogy a Modern Városok program keretében Sportcsarnok, Uszoda, „Ferences” Sörfőzde, elkerülő út építése került kilátásba. Az akkor elhangzott határidők azóta már rég elmúltak. Az ígéretek közül a sportcsarnok építkezése már zajlik, így a többiről próbáltunk érdeklődni egy hete.

„A városlakók tájékoztatása érdekében lapunk is szeretett volna információt kapni a Beruházási Ügynökségtől, a Modern Városok Program részeként megvalósuló új versenyuszoda projekt állásáról. Megjegyezve azt is, hogy a különböző programok helyzetével a város közgyűlése is foglalkozott a legutóbbi ülésén. Továbbá arra is kíváncsiak voltunk, hogy valóban kell-e attól tartanunk, hogy Nagykanizsa felkerülhet a „problémás” városok listájára, és emiatt eleshet a komoly fejlesztésektől” – írtuk a múlt héten.

Válasz lapzártánk után napokkal érkezett a Beruházási Ügynökség vezetőjétől. Ebben olvasható, hogy az ügynökség nem kíván politikai csatározásokban részt vállalni, de az is, hogy ők nem döntenek pénzekről. Külön hangsúlyozza a válasz, hogy ők a lebonyolítást végzik majd, a beruházás építtetője továbbra is az Önkormányzat. Ebből pedig az következik, hogy egyelőre minden információról ott lehet érdeklődni.

Tar Mihály

(Boritókép: Bakonyi Erzsébet, Az uszoda látványterve: Paulinyi&Partners