Uniós forrásból újult meg a vöröskereszt kanizsai központja

facebook megosztás

Több felújítást hajtottak végre a nagykanizsai Vöröskereszt Sugár úti ingatlanján. A beruházást uniós forrásból sikerült megvalósítani.  

A tegnapi sajtótájékoztatón­ - egyebek mellett - a Zala megyei felújítások kerültek napirendre, melyen ismertették a Sugár úti épület rekonstrukcióit is.  

– Ez az épület egy állandó véradó és rendezvény helyszínként szolgál. Nagyon el volt hanyagolva az elmúlt évtizedekben. Több probléma jelentkezett, többek között alulról és fentről is ázott az épület. Ezek a hibák most ki lettek javítva, aljzatszigetelést kapott, teljesen megújult a burkolat, új nyílászárókat kapott az ingatlan, és ami még nagy probléma volt, az a csatornarendszerrel kapcsolatos volt. Ezeket is megszüntették – mondta Nagy Gábor, a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettese.  

A rekonstruált épületben már biztonságosan tudnak vért adni a véradók. Itt a koronavírus-járványhoz kapcsolódó valamennyi előírást be tudnak tartani.  

– Tényleg nagy az a helyiség, ahol a vérvétel során feküdniük kell a klienseknek, amiket kellő távolságban tudunk helyezni egymástól, hogy valóban minden előírásnak eleget tudjunk tenni –  tette hozzá Szőlősi Márta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezet vezetője. 

A felújításnak köszönhetően új kapukat is kapott a Vöröskereszt nagykanizsai központja.

G.D.

(Borítókép: Kanizsa TV) 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.