Van még teendő a leendő veterán kerékpár múzeumon – Elkél a szorgos munkáskéz

facebook megosztás

Javában zajlik a munka a Dunántúl első veterán kerékpár múzeumának kialakításán. Az önkéntesek és a szakemberek a csatornatisztítás mellett a 170 négyzetméteres helyiség vakolatát verték le a hétvégén.  

Sok munka van még a leendő múzeumon, de a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség (KOKSZ) tagjainak lelkesedése töretlen, amit az is jól bizonyít, hogy több mint húszan dolgoztak a hétvégén a régi könyvtárnál.  

– Második hétvége, hogy itt vagyunk, s a csapattal összefogtunk. Tovább folytatjuk a megkezdett munkát. Jelenleg vakolatleverés, csatornatisztítás zajlik, és hátul van még egy kis pucolás – mondta el Dene Tibor, a KOKSZ elnöke.

A Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség kezdeményezését a baráti egyesületek is támogatják.

– Az Eraklin Táncklub Egyesület táncműfajának stílusa, a társastánc, igazából az 1800-as évek végén indult el hódító útjára. S ez egy közös kapocs, s nem utolsó sorban a barátság, a régi ismeretség is megvan. Éppen ezért elég sokat vagyunk egymás rendezvényein. Úgy gondoltuk, hogy ne csak akkor menjünk, amikor szórakozni kell, hanem akkor is, amikor szükség van a másikra, ténylegesen, a két kezünkre. Úgy, hogy éppen kalapáccsal vagy vésővel, lapáttal a kezünkben, ahol tudunk, próbáljunk meg segíteni – fejtette ki Lekszikov Csaba, az  Eraklin Táncklub Egyesületelnöke.

A KOKSZ fő célja, hogy minél átfogóbb módon mutassák be Nagykanizsa biciklitörténelmét, így leendő kiállításukhoz bárkitől szívesen fogadnak a kanizsai kerékpározáshoz köthető relikviákat, fényképeket, esetleg dokumentumokat.

M-B.Gy.

(Borítókép: Kanizsa TV) 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.