Véget ért a Kultúr Korzó

facebook megosztás

Véget ért a Kultúr Korzó. Az ötnapos rendezvénysorozat a jazz világnapjának megünneplésével zárult péntek este. A Honvéd Kaszinó koncerttel és kiállítással emlékezett meg a jeles napról.

A jazz világnapját április harmincadikán ünneplik az emberek világszerte. Akkor a rendezvény elmaradt, így a Kultúr Korzó utolsó napján pótolták a programokat. Az érdeklődőket a Honvéd Kaszinóban Ludvig Dániel festőművész Élet-Ritmus című egyéni kiállítása várta. Az alkotó elmondta, hogy a jazz műfajához hasonlóan, az ő képei is tele vannak ritmussal.

– Tizenhárom éve volt utoljára Nagykanizsán egyéni kiállításom. Most próbáltam úgy összeválogatni az anyagot, hogy a tizenhárom év minden korszakából meg tudjak mutatni valamit - árulta el Ludvig Dániel festőművész.

Ha jazz világnap, akkor a koncert sem maradhatott el. A világ minden pontján, így Nagykanizsán is élvezhette a közönség a népszerű dallamokat.

– A kultúrák közötti párbeszédet helyezi előtérbe ez nap, illetve a jazzt népszerűsíti a párbeszéd, tolerancia, nyitottság gondolatkörében. Ezen a napon ingyenes jazz koncerteket szoktak tartani a világon mindenhol, hogy lehetőséget nyújtsanak minél több ember számára, hogy megismerje a jazzt – mondta el Halász Gyula szervező.

A Vörös Niki Quartet egyórás szabadtéri előadásában a zenekar tavaly ősszel megjelent Left alone című albumát ismerhette meg a hallgatóság.

Abszolút vevő rá a közönség, bár egy kicsit melankolikus, talán nehéz anyag ez tőlünk. Az a visszajelzés, hogy egy meghitt és mély töltésű koncertet hallottak, úgyhogy szerették az emberek – nyilatkozta Vörös Niki, a Vörös Niki Quartet jazz énekese.

A szervezők szerint az emberek részéről egész héten nagyon nagy volt az érdeklődés a különböző programok iránt.

Nagyon nagy örömmel zárjuk a Kultúr Korzót itt az Ady utcán. Azt hiszem, hogy minden eddiginél sikeresebbnek mondhatjuk, bár mindegyiket nagyon szerettük. Nagyon sokféle generációt és művészeti ágat meg tudtunk szólítani. Mindent meg tudtuk jeleníteni a népzenétől kezdve, a komoly zenén át a jazzig – hangsúlyozta Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója.

Az emberek ki vannak éhezve az ilyen jellegű összejövetelekre, amikor sétálgatva akár társas kapcsolatokban vehetnek részt, beszélgethetnek egy ital mellett és közben egy kulturális programot is megnéznek. Idén is sikeres volt a rendezvény, bár nehéz volt így nekiállni, hogy nem tudtuk, hogy meg tudjuk csinálni vagy nem tudjuk megcsinálni – tette hozzá Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke.

A Kultúr Korzó lényege mindig is az volt, hogy a résztvevők jó hangulatban beszélgethessenek, kikapcsolódhassanak egy fárasztó iskolai vagy munkanap után. A visszajelzések alapján ez a cél idén is beteljesült.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.