30 éves a Rózsafüzér Királynője-templom


 

A Rózsafüzér Királynője-templom szentelésének 30 éves jubileumára emlékeztek Molnári lakói. A vasárnapi ünnepség mellett egy kiállítást is nyitottak a faluban. A tárlat az 1989-ben induló templomépítés folyamatát mutatja be.

Zászlós felvonulással érkeztek a templomból a kultúrházba a hívek, hogy megnézzék a kiállítást, és ismét találkozzanak Molnári akkori plébánosával. A helyi polgármester is jól emlékszik azokra az időkre, amikor még csak tervben volt a templom építése.

– Annak idején Tótszentmártonban volt templom, se Molnáriban, se Semjénházán, se Tótszerdahelyen nem volt normális templom. Akkor ő, Harangozó Vilmos elhatározta, hogy ha egy mód van rá, akkor megépíti a templomot. Hála az égnek neki is álltak, elsőként a miénknek. S elég egyedi templomot sikerült összehozni a falu apraja-nagyjával – nyilatkozta Kósa János, Molnári polgármestere.

Kotnyek Gáborné azóta is szívén viseli a falu sorsát, és boldogan elevenítette fel azt az összefogást, aminek köszönhetően elkészülhetett a templom Molnáriban.

– Nagyon sok ember segített. Az alapkőletételtől kezdve, az alapozáson, a falazáson, az ácsmunkán át. Mindenki odaadóan dolgozott. Összefogtak az emberek, nők, férfiak, mindenki. Nagyon sok munkaórát dolgoztak - tette hozzá Kotnyek Gáborné, Molnári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.


Harangozó Vilmos beszédet tart a résztvevőknek.

Harangozó Vilmos jelenleg Kőszegen látja el az esperesi feladatokat, de jó szívvel látogatott vissza abba a faluba, ahol majdnem két évtizeden át szolgálta az Urat.

– Itt voltam 19 évig. Egy kicsit meghatódik az ember amikor ennyi ember vár - árulta el Harangozó Vilmos.

Vilmos atyának hálásak a környékbeliek, hiszen Molnári mellett Tótszerdahelyen és Semjénházán is új templomot építtetett a híveknek. A Rózsafüzér Királynője-templomról készült kiállítást két hétig tekinthetik meg az érdeklődők a helyi kultúrházban.

H.R.

(Képek: KanizsaTV)