A biztonságosabb közlekedés érdekében több helyen is tilalmak lépnek életbe Kanizsán

facebook megosztás

Tizenkét helyszínen kell a biztonságosabb közlekedés érdekében intézkednie a Via Kanizsa Zrt.-nek Nagykanizsán. Több utcában megállási és várakozási, valamint balra kanyarodási tilalmat kell elrendelniük a szakembereknek.

Számos kritikus pont van a belvárosban és a külterületi részeken is, ahol nem egyértelműek a vezetők számára a szabályok, ezért a közlekedés balesetveszélyes. A Via Kanizsa Zrt. a Fő utca és a Bankpalota Étterem sarkánál, valamint a Teleki utcában is záróvonal felfestésével szeretné biztonságosabbá tenni a közlekedést. A parkolás és a forgalomban való részvétel a Városkapu körút bizonyos szakaszain sem veszélytelen.

- Van néhány helyszín a városban, ahol megállási és várakozási tilalmat kell elrendelnünk közlekedői észrevételek kapcsán. Még egy fontos helyszínt említenék, ami a Városkapu körút autóbuszos centrum és Munkás utca közötti szakasz, ahol merőleges parkolók vannak az út mentén, itt egy 30 kilométeres sebességkorlátozást fogunk bevezetni annak érdekében, hogy a parkoló autók mellett elhaladó forgalom egy parkoló autóval találkozva biztonságosan meg tudjon állni ­- mondta el Szabó istván, a Via Kanizsa Zrt. vezérigazgatója.

K.V.

Fotó: Horváth Zoltán

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.