A hosszú hétvégén telt ház lesz

A zalakarosi szállodák többségében már előre lefoglalták az időpontokat a következő hétvégére. Az őszi szünet ideje még képlékeny, de a szállásadók bizakodnak. Az elmúlt hónapok foglaltsági adataihoz képest abszolút jó lesz a hosszú hétvége és az azt követő hét is – fogalmazott Virág Zsolt. A vendégek tekintetében a fürdőváros még mindig nélkülözni kénytelen a megszokott külföldieket.  - Abszolút belföld. A vendégek, akik most nyaralni, vagy pihenni jönnek, ők belföldiek. A V4 országokból van még 1-2 vendégünk, és jellemzően családosok – mondta el Virág Zsolt, a Hotel Aphrodite és a Hotel Venus igazgatója.


Az előttünk álló hétvége már megtelt.

Az idei évet még nem lehet értékelni a számok tekintetében a hazai turizmust illetően, de a tapasztalatok önmagukért beszélnek Zalakaroson – csakúgy, mint az ország más régióiban. - Ha a végső számokat nézzük az év végén, azért visszaesés lesz. Amikor közel két hónapig be voltunk zárva, a számokon, az eredményeken, a vendégéjszakákon is látszik. A nyári időszak az jó volt, úgy gondolom, országszerte. Ez igaz a vidéki termálfürdő-városokra illetve a Balatonra is, szép statisztikák lettek, jó volt a foglaltság. Utána a szeptember és az október eleje az átlagosnál gyengébb időszak volt, most az őszi szünet és a hosszú hétvége nagyon jó lesz – tette hozzá Virág Zsolt.

A külföldi vendégek elmaradása hosszú távon nagy problémát fog okozni a szektorban, elmozdulás még mindig nem tapasztalható. De mint azt Virág Zsolt hangsúlyozta: jelenleg, a rendelkezésre álló adatok és tapasztalatok szerint kijelenthető: a vidéki turisztikai célpontok - mint például a termálfürdők, a zalakarosi hotelek és szállodák – kedvezőbb helyzetben vannak, mint a budapesti, a fővárosi szállásadók.

V.A.

Képek: Kanizsa TV