Példamutató fiatalok


(Kép: KanizsaTV)

Az Állatok Világnapja alkalmából összefogásba kezdtek a Thúry-iskola 11.B osztályos tanulói. A diákok a mai napon adták át az összegyűjtött pénzösszegből vásárolt ajándékcsomagot a nagykanizsai Élettér Állat - és Természetvédő Egyesületnek. Az osztály az állatok napján, október negyedikén kezdte a gyűjtést.

A 20 fős osztály hallgatói a befolyt összegből kutyatápokat, macskatápokat és konzerveket adományoztak az állatmenhelynek. Az osztályfőnök elárulta, hogy a gyerekekkel osztályfőnöki órán találták ki, hogy meglepik a menhely lakóit.


Az Állatok Világnapján született a gondolat (Kép: KanizsaTV)

– Ez a szövetkezés egy nagyon nemes gondolatból született. Osztályfőnöki órán szót ejtettünk, illetve beszéltünk az Állatok Világnapjáról, ami október 4-én volt esedékes és azon tűnődtünk, hogy hogyan is lehetne ezt emlékezetessé tenni vagy megünnepelni egy kicsit a magunk módján - mesélte Vastagné Pécsi Judit, a Thúry- Iskola angol tanára.

A gyerekek egyből nekiálltak összedobni a pénzüket a hontalan állatoknak, hiszen az osztály legtöbb tagja is állattartó.

– Nagyjából mindenkinek van otthon kutyája vagy cicája és igazából ez egy közös ötlet volt és örültünk neki, hogy az osztályfőnök feldobta az ötletet - tette hozzá Virovecz Nóra.


Gyakran járnak sétáltatni a menhelyre (Kép: KanizsaTV)

A tanulók nem csak tárgyi csomaggal segítették a menhelyen élő kutyák sorsát, hanem az ott lakó állatokat egy séta alkalmával le is mozgatták. A tanulók elárulták, hogy többen rendszeresen is járnak sétáltatni a menhelyre.

 

H.R.