Az olvasás órája

facebook megosztás


(Fotó: Horváth Zoltán)

Öt új olvasnivalóval és kérdéssorral gyarapodott az azolo.hu. A Halis István Városi Könyvtár programjába a Móra Könyvkiadó kapcsolódott be. A könyvtár igazgatója szerint mindenképpen sikeres az akciójuk, amit az is jelez, hogy az egyik legelismertebb kiadó is részesévé vált.

Az Azolo- Az olvasás órája program lényege, hogy a könyvekhez a könyvtár dolgozói kérdéseket is készítenek, melyekre válaszolva az olvasó felfrissítheti az olvasás élményét. Nagykanizsán a gyerekkönyvtárban nem csak téma szerint válogathatnak könyvet a látogatók, hanem aszerint is, hogy ahhoz tartozik-e kérdéssor az azolo.hu-n.

- Sikerről tudok most beszámolni, mert a Móra Könyvkiadó átlátta ezt a lehetőséget és megnézték, hogy mi mindent csináltunk már Móra Könyvkiadós témában. Most kaptunk tőlük öt fajta könyvet tíz-tíz példányban, ami azt jelenti, hogy öt új olvasnivalóval és kérdéssorral gyarapodott az azolo.hu. A könyvtárunk pedig ötven gyerekeknek szóló olvasnivalóval. Reméljük, hogy a Móra Kiadónak is és az azolo programnak jót fog ez tenni. Örömünkre úgy nyilatkozott a kiadó, hogy ez nekik tetszik és talán hosszabb távon is lehet köztünk kapcsolat. Titkon azt is remélem, hogy más kiadók is megértik ezt a lehetőséget és az országban az ő könyveiken is látható lesz az azolo jel  – mesélte Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.

 

K.V.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.