Az universumban tisztelet e hazának

facebook megosztás


(Kép: Kanizsa TV)

Kiállításmegnyitóval egybekötött irodalmi estet szervezett a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház tegnap este. Az esemény „Az universumban tisztelet e hazának” címet viselte.

A tegnapi rendezvényt többéves beszélgetés és tervezés előzte meg, míg végül N. Sebestyén Katalin a kanizsai közönségnek is bemutathatta munkásságát.

- Irodalmi estet szervezünk és hagyománnyá vált, hogy az irodalmi est előzményeként valamilyen nagy művész, nemzetközi vagy országos hírű festőművészt próbáljuk bemutatni a nagykanizsai közönség számára. N. Sebestyén Katalin így került a bűvkörünkbe, ő is Krúdy Irodalmi Kör tagja és Budapesten volt szerencsénk személyesen is találkozni és megismerkedni – nyilatkozta Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója.


(Kép: Kanizsa TV)

A festőművész tíz éve kezdett el festeni, a kanizsai kiállításra csillagászatról szóló témakörben hozta el a munkáit. Az univerzumról és a csillagokról mintegy hatvan képe van a művésznek.

- Van egy elképzelésem vagy meglátok egy nagyon szép űrteleszkópos felvételt, amit megkapok a NASA-tól. Akkor mellé ülök, áttanulmányozom és nyilvánvaló, hogy beleteszem magam is az adott műbe. Ez természetes egy művésztől, de azért döntő többségben, 80-90 százalékig ezek valósághű események - mesélte N. Sebestyén Katalin festőművész, költő.

A kiállításmegnyitót követő irodalmi esten elhangzott művek a Takács László irodalmi Kör, valamint az óbudai Krúdy Kör tagjainak alkotásaiból álltak.

 

K.V.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.