Borbély Mihály örömmel lép fel Nagykanizsán

facebook megosztás


(Fotó: Horváth Zoltán)

Telt házas koncertet adott a Kanizsa Big Band a Honvéd Kaszinó tükörtermében szombat este. A 2006-ban útjára indított, Vendégségben a Kanizsa Big Bandnél sorozat idei vendége Borbély Mihály volt.

A 20 tagú zenekar vegyes műfajban játszott a szombati fellépésen, amin igyekeztek minden járványügyi előírást betartani. A repertoárban szerepelt jazz, swing, valamint pop és latin hangzású szerzemények.

– A koncertet úgy szerveztük már az elején, hogy egy internetes regisztrációhoz kötöttük a jegyvásárlást. Ez többé-kevésbé működött is, illetve azt kértük a közönségtől, hogy mindenki viseljen maszkot, továbbá próbáltunk nem annyi embert beengedni, mint amennyit a terem mérete megengedne valójában, hanem kevesebbet és széthúzva a székeket - mondta Vámos Béla, a Kanizsa Big Band vezetője.


(Fotó: Horváth Zoltán)

Az est vendége Borbély Mihály volt, aki már több mint 40 éve professzionális zenész, 35 éve pedig a Zeneakadémia Jazz Tanszékén tanít.

– Jó pár sláger darab lesz, ami a jazz kedvelők számára azt hiszem mindenképpen ismert lesz, örökzöldek és egy pár olyan feldolgozás is, amely nagyon érdekes hangszerelés és ezt is mondhatom, hogy Vámos Béla pedagógiai érzékét dicséri, hogy pont annyira emeli a lécet a fiatalok számára, hogy kicsit kapaszkodni kell, de vidáman tudják mégis teljesíteni, és a koncerten már nem a küzdelem, hanem a zene öröme tud uralkodni. Azt hiszem ez a jazzmuzsika egyik legfontosabb üzenete - nyilatkozta Borbély Mihály a Zeneakadémia tanára.

A zenész elárulta: számos alkalommal koncertezett már Nagykanizsán és sok barátja él itt, így mindig örömmel lép fel a dél-zalai városban.

 

G.D.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.