Borfutást szervezett a Kanizsai Futóklub


 

Őszi terepfutásra invitálta a Kanizsai Futóklub a sportolni vágyókat vasárnap Újudvaron. A résztvevők 9 kilométert tettek meg. A célállomás egy helyi pince volt, ahol együtt borozhatott a csapat.

A vasárnapi programon meredek dombokon küzdötték fel magukat a sportolók, akiket az esős időjárás sem tántorított el. A Dallos-hegy után a TV-torony felé vette az irányt a csapat, majd onnan haladtak tovább a borospince felé.

– Kezdődött egy elég nagy emelkedővel, úgyhogy mindjárt az elején kidobtuk a tüdőnket. Ilyen borozásos futás többször is előfordult már, így tudtuk, hogy mire számíthatunk. A bor tényleg nagyon finom és nem gondoltam, hogy ezen a vidéken is ilyen jó bor terem, de leteszteltük és ízlett - nyilatkozta Krihó Zsuzsa.


A dimbes-dombos táj megmérettette a futókat.

A futóklub gyakran szervez hasonló megmozdulásokat, mint a Dombozzunk és borozzunk. Programjaikhoz nem csak az egyesület tagjai csatlakozhatnak, hanem bárki, aki kedvet érez ahhoz, hogy megküzdjön saját magával. 

– Ilyenkor beszélgetünk. A futók, ha összejönnek akkor mindig beszélgetnek, nyilván a futásról. Egymásnak tanácsokat adunk. Vannak kezdők köztünk, olyanok, akik a Csó-tó körön kezdik, és 5 kilométereket megtesznek. Aztán eljönnek egy-egy ilyen rövidebb futóeseményre. Itt hősiesen megküzdenek a dombokkal, legyőzik önmagukat, és ezekből a futókból gyakran félmaratonisták, maratonisták válnak. Nagyon büszkék vagyunk a futóklub minden tagjára - mondta Nagy Mónika, a Kanizsai Futóklub elnöke.

A társaság a jól megérdemelt koccintással zárta a túrát. Elárulták, hogy ilyen alkalmakkor megbeszélik a legkalandosabb futásaikat, és jó tanácsokkal látják el egymást.

H.R.

(Képek: KanizsaTV)