Bőrrel és objektívvel

facebook megosztás


(Kép: Kanizsa TV)

Pintér Ferenc bőrműves munkái díszítik tegnap óta a Honvéd Kaszinó galériájának tárlóit. A kiállítás az alkotó tanítványainak munkáit is bemutatja, valamint – különleges kiegészítésként – fotók is szerepelnek a tárlaton.

Nagyon sokan ismerik Nagykanizsán és környékén Pintér Ferencet, leginkább bőrműves tevékenysége kapcsán. A múlt nyáron egy kiállítás részeként láthatták az érdeklődők a munkáit Letenyén. A határ menti városban bemutatott tárlat sikere adta az alapötletet ahhoz, hogy az alkotó Kanizsán is tartson egy kiállítást.

- Valóban különlegesek és szépek a munkák, Pintér Ferenc munkái. Pár nap múlva hívtam is, ha vállalja, nagy szeretettel várjuk ide a Honvéd Kaszinóba. Egy nagyon érdekes kombinációval egy fotóst hívott magával, vele együtt rendezték be a galériát. Nagyon érdekesre sikerült a kombináció – mondta Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója.


(Kép: Kanizsa TV)

Pintér Ferenc a Híradónak azt mondta: szerinte egyre inkább felfedezik és értékelik a bőrművességet, az igazi bőrműves termékeket.

- Most már eljutottunk arra a szintre – most nem minősítek más termékeket – de kezdenek igényesek lenni az emberek. Tehát nem egy hétre, két hétre veszik a dolgokat, hanem akár több évre, és ez nagyon jó – mesélte Pintér Ferenc bőrműves.

Pintér Ferenc az unokatestvérét kérte fel arra, hogy rendezzék be ezt a kiállítást. Varga Györgyi Siklósról hozta el a képeit Nagykanizsára.

- Akkor jött az ötlet, hogy ezt a református templom anyagot hozzam el. Mivel tudom, hogy ő népi bőrműves, és a népi motívumokat dolgozza fel. Úgy gondoltam, témájában ez a kiállítás nagyon jól párosulhat az ő munkáihoz – fogalmazott Varga Györgyi.

A tárlaton a már említett szereplők munkáin kívül Horváthné Láng Viktória és Pintér Szekér Zsanett kézműves alkotásait láthatják az érdeklődők.

 

V.A.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.