Csak nevében volt rangadó...

Negyedik szezonbeli bajnokiját is győzelemmel tudta le a Kanizsa VSE OB I B-s vízilabda együttese, Ludányi Kadosa tanítványai a Fehérvárt múlták felül fölényesen.

Kanizsa VSE (1.) – Fehérvár VSE (6.) 23-11 (5-2, 7-4, 6-3, 5-2)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, 4. forduló. Nagykanizsa, 50 néző. Vezette: Perédi, Gérnyi.

Kanizsa: Vértes – Kalanovics, Dobay G. 6, Szávai 3, Simon 5, Major 3, Balaska 1. Csere: Pelle (kapus), Vadovics, Solymosi 1, Fodor 2, Kovács Á. 1, Vlaszák 1, Balli. Edző: Ludányi Kadosa.


Major Martin (3) a Kanizsa VSE-ből végül három gólig jutott az FVSE elleni bajnokin

Fotó: Polgár László

Ludányi Kadosa, a Kanizsa edzője miután kiosztotta edzői instrukcióit az OB I B-s vízilabda -mérkőzés előtt a nagykanizsai medence partján, szépen átsétált a túlsó oldalra a nézők közé. Az ok roppant prózai: a korábbi bajnoki mérkőzésen a zsűriasztalnál tett olyan reakciót, mely kétmeccses eltiltást ért a kispadról... Még azt is gondolhattuk, ennek komoly hatása lehet, de a székesfehérváriak vezető találata után a hazaiak fordítottak. Innentől kezdve 3-2-nél még izgalmasabbnak ígérkezett a meccs, 6-2 után viszont már egyre kevesebb kérdés akadt. Mindössze annyi tűnt fel, hogy a vendéglátók kijátszott találatai mellett a Fehérvár többször mondhatni becsúszó, becsorgó góllal operált, melyek kissé nagyobb koncentrációval elkerülhetőek lettek volna. Igazából 11-6-tól vált teljesen egyoldalúvá a meccs, több olyan fordulópont volt, mely az FVSE zárkózása helyett KVSE-találatokat hozott, s a harmadik negyedben már akadt olyan széria is, melyet a Kanizsa 5-0-val hozott le. Idővel nem hiába jutott Dobay Gergely hat, Simon Adrián pedig öt gólig, s a végére a vendéglátók több mint kétszer annyiszor voltak eredményesek, mint a Fehérvár VSE. Lehet, hogy rangadónak harangoztuk be, de végül igencsak egyoldalúra sikeredett meccs kerekedett...

- Inkább nevében volt ez csak rangadó, melyet abból ítélve éreztem, hogy ellenfelünk eddig hányszor és mely csapatok ellen mérkőzött – fogalmazott Ludányi Kadosa, a KVSE trénere. - Meg kell, hogy mondjam, játékunkkal, teljesítményünkkel egyáltalán nem voltam elégedett, nem voltunk kellően összeszedettek, szervezettek és a koncentráció is hiányzott időnként. Az az igazság, hogy túl sok gólt kaptunk, vagyis számos tényezőben kell javulnunk a későbbiekben.

P.L.