Csütörtökön ünnepeltük a zene világnapját

Ma ünnepelték a zene világnapját, ezért a Farkas Ferenc-zeneiskola tanárai és növendékei reggeltől estig a város különböző helyein bukkantak fel, hogy megörvendeztessék a közönséget.

1975 óta ezen a napon ünneplik a zene világnapját a föld minden pontján. Ezen alkalomból ma délelőtt 11 órakor kezdődtek a flashmob jellegű minikoncertek Nagykanizsán. Elsőként egy jazz trió szórakoztatta a városlakókat a Deák téren, hátha többek is kedvet kapnak később a zenéléshez.   

– Én szeretem az ilyen extra és figyelemfelkeltő megoldásokat és kezdeményezéseket. Nekünk, mint zenészeknek nagyon jó, mert szeretjük a zenét és ezzel is tudjuk kicsit bemutatni és jobban előtérbe hozni a zenét, hátha mások is kedvet kapnak a hobbizenéléshez. Nekünk nagyon jó érzés itt lenni és főleg zenélni. Ez nekünk kiváló mindig – árulta el  Takács Dániel nagybőgős.

Pontban a déli harangszó után Baráth Yvette énekelt gitárkísérettel az Ady utcán.

– A zene az minden napi táplálék. Nélküle nem tudunk létezni és éppen, ahogy gyakorolgattunk, próbáltunk Szabolccsal ő is azt fogalmazta meg, hogy arra vágyik, hogy egyre többet gyakorolhasson. Nem feltétlenül mindig közönség előtt, hanem önmagunknak. Mint másnak fontos, hogy elmenjen az edzőterembe, nekünk fontos, hogy lehetőleg minél többet tudjunk muzsikálni – mondta el Baráth Yvette, a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI magánének tanára.

H.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)