Egy tál étel a rászorulóknak, már többen is csatlakoztak a kezdeményezéshez

facebook megosztás

Egy tál étel. Ezzel a címmel indított akciót az internetes felületeken és baráti körben egy keleti városrészben található vendéglátóhely. A pecsenyéző a rászorulók számára ajánl fel napi szinten egy-egy adag ételt. A kezdeményezéshez néhány nap alatt számos civil személy csatlakozott.   

A vendéglátó egység tulajdonosa nem kanizsai, de a nyitás óta foglalkoztatta az ötlet, hogy a megmaradt, aznap sütött ételt felajánlja. Első körben elajándékozták a hurkát, a kolbászt, a pecsenyét, majd a csapat úgy döntött, rászorulókat keres, akik szívesen fogadnák az ételt.

– A párommal megbeszéltük, megpróbáljuk ezt egy felajánlás keretében. Az internetre kitettük a felhívást, hogy a napi egy tál ételt olyan családoknak szeretnénk adni, akik valóban rászorulnak. De nem biztos, hogy van internetük, ezért úgy tettük közzé a felhívást, ha valakinek van a közvetlen közelében olyan család, akkor tudjon erről a felajánlásról, el tudjon érte jönni, elvinni nekik, vagy szóljon a családnak, hogy elvigye. Talán így sokkal többet tudtunk tenni azokért az emberekért, akik rászorulnak – mondta el Damó Viktor, a Keleti Pecsenyéző tulajdonosa.

Sok a jelentkező a felajánlásra, az üzletvezető naptárába már előre be vannak írva a nevek, hogy ki és mikor mehet az ételért. A rászorulók nagy számát látva, az ötletgazda a többi vendéglátó egységet is arra kérte, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéséhez. Meglepetésére az elmúlt pár napban rengeteg civil felajánlás érkezett.

– Kétféle felajánlásunk volt már eddig. Az egyik: kisebb csoportok összegyűltek, egy szurkolói csapat, a nagykanizsai Fenegyerekek. Ők felajánlottak egy tál ételre pénzt, ezt felajánlottuk egy családnak. Illetve két olyan ember, akik privát munkát végeznek, teljesen civil, hétköznapi emberek. Az egyik a saját, napi főzését úgy oldotta meg, hogy pont egy adag megmaradt, lehozta, ezt ajánlotta fel egy családnak. Egy másik hölgy pedig úgy oldotta meg, hogy pénzt ajánlott fel, amiből mi tartós élelmiszert veszünk, és ezt ajánljuk fel egy családnak – folytatta Damó Viktor.

A tapasztalatok azt mutatják, a civilek megmozdultak az ügy hallatán, a felajánlások folyamatosan érkeznek a vendéglátó egységhez. Velük interneten keresztül lehet felvenni a kapcsolatot, aki segíteni szeretne bármilyen formában a rászorulóknak, keresse a Keleti Pecsenyéző közösségi oldalát.

V.A.

(Borítókép és fotó: Horváth Zoltán)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.