Elhagyta a jegyese, felgyújtotta a leánykérés színhelyét

Egy 1995-ben született becsvölgyei férfi 2016-ban a Becsvölgye, Fő utcai autóbuszváróban megkérte barátnője kezét, ám csalódnia kellett, mert a nő, akivel frigyre akart lépni, nem sokkal később elhagyta.

Csalódását az időmúlás sem orvosolta, a rossz emlékű lánykérés harmadik évfordulóján 2019. április 29.-én délután megjelent az autóbuszvárónál, és körülbelül másfél liternyi benzint öntött a buszváró kövezetére, vékony sávban szétlocsolva egészen az építmény előtti részig, majd gyufával meggyújtotta. A fellángoló tűz láttán a helyszínt sietősen elhagyta és haza sietett. A tűz bejutott a buszváróba és megkárosította az ott lévő fapadot és az építmény keleti oldalfalát.

A tűz szétterjedését egy éppen arra járó férfi akadályozta meg, beavatkozása nélkül az építményben lévő fapad, a buszváró hátsó deszka oldalfala, faszerkezete, majd a bitumenes zsindelyfedés is meggyullad. A tűz innen a buszváró mögötti ingatlan deszkakerítésére is kiterjedt volna, és elérve a kerítés belső oldalánál kiépített gázmérő berendezést, telefonelosztó berendezést, majd a ház előtti 3 tuja fát is, könnyen lángra kaphatott volna a deszka borítású csüngőereszes lakóépület tetőszerkezete.

A szándékos tűzokozás miatt a lakóépületben tartózkodó személyek és a nagy értékű vagyontárgyak is közvetlen veszélybe kerültek.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség közveszély okozásának bűntette miatt emelt vádat - tájékoztatta lapunkat dr. Pirger Csaba ügyész, a Zalaegerszegi Főügyészség sajtószóvivője.

A kapcsolódó videó anyag letölthető innen.