Éremhalmozó junior hölgyek

facebook megosztás

Az elmúlt négy napban rendezték meg az ökölvívók junior és ifjúsági országos bajnokságát Debrecenben, mely esemény egyben válogató volt a november végi szófiai junior Európa-bajnokságra is.


Amikor Szüsz Cintia elkönyvelhette bajnoki címét junior 66 kg-ban

A Kanizsa Box Klub a hajdúsági seregszemlén hat öklözővel képviseltette magát és e hatosból ketten magyar bajnoki címet is szereztek: a mai nap Szüsz Cintia junior 66 kg-ban, Kovács Petra pedig junior 80 kg-ban állhatott a dobogó legfelső fokára. A klub bokszolói közül lett egy ezüstérmes Szira Zsófia személyében junior 75 kg-ban, míg Kovács Bence junior +80 kg-ban bronzérmet szerzett. Torma Balázs és Bakonyi Tibor mindketten junior 66 kg-ban, a "legsűrűbb", legerősebb súlycsoportban léphettek kötelek közé, s ugyan a selejtezők során búcsúzniuk kellett a küzdelmektől, de helytálltak a súlycsoport élmezőnybeli versenyzőivel szemben.


A kanizsai ökölvívó küldöttség négy érmet gyűjtött a debreceni utánpótlás ob-n

- Összességében elégedett lehetek sportolóink teljesítményével – értékelte a hajdúsági napokat Tóth László, a KBK vezetőedzője. - Ne felejtsük el, hogy a junior női pontversenyben minimális különbséggel az elsőtől a második helyen végzett a kanizsai egyesületünk, ami egy plusz siker szerintem. Ha nincs egy előzetes sérülés az egyik versenyzőnknél és teljes létszámmal tudtunk volna elindulni, akkor valószínűleg el is hoztuk volna a legjobb junior női csapat kupáját. Előzetesen pedig annyit mondhatok, hogy novemberben lesz a serdülő ob, melyen szintén képviseli majd a klubot bajnokesélyes versenyzőnk.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.