Felújították az egykori parókiát Galambokon

facebook megosztás


 

Az egykori református parókia 1872-ben épült. A Nap Harmata Alapítvány több projektet valósít meg itt. A ház padlása jelenleg szálláshelyként funkcionál, a pince pedig teljesen új arculatot kapott.

– Az etikus turizmus jegyében a legfontosabb cél a szálláshelyek kialakítása volt, de emellett a meglévő szolgáltatások mellé – van egy közösségi kemencénk is– épült egy aszaló, egy füstölő, valamint a pincét is alkalmassá tettük közösségi programok megvalósítására – nyilatkozta Kovács András, a Nap Harmata Közhasznú Alapítvány ügyvezető kurátora.


Kovács András az egyik felújított helyiségben (Fotó: Horváth Zoltán)

A szálláshelyek kialakítása mellett a szakemberek lépcsőfeljárót építettek ki, valamint külső szigetelést is kapott az épület. A projekt célja, hogy a zalai gasztronómia különleges fogásait is bevonva, minél népszerűbb legyen a hely a kerékpárosok, túrázók, gyerek- és önfejlesztő csoportok körében.

– Biztos, hogy elő fogja segíteni Galambok településén a turisztikai fellendülést az, hogyha ilyen beruházás megvalósul. Nekünk is, a településnek van egy saját termelői piaca. Van egy halastavunk, ha igaz most egy kis baj érte az esőzések során, de mindenféleképpen a turizmusra alapozunk. Kihasználjuk Zalakaros közelségét is – tette hozzá Szabó Tamás, Galambok polgármestere.

Az aszalót és a füstölőt minden galamboki lakos igénybe veheti. A helyiség azt a célt is szolgálja, hogy népszerűsítsék a helyi termékeket.

G.D

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.