Fúvósok a főszerepben

facebook megosztás


(Fotó: Horváth Zoltán)

Ismét a zenéé volt a főszerep péntek délután az Erzsébet téren. A Térzene programsorozat részeként ezúttal a Nagykanizsai Fúvószenekar és a Pécsi Vasutas Koncertfúvos Zenekar lépett fel.

Régóta várta az alkalmat a Nagykanizsai Fúvószenekar, hogy újra élőben zenélhessen.

– Mi is – habár szabadtéri koncertről van szó – igyekeztünk nívósabb darabokat hozni. Annak örülök, hogy a vírushelyzet ellenére tudtunk próbálni a zenekarral mi is, és így valóban össze tudtak jönni ezek a művek – mondta Tatár Csaba, a Nagykanizsai Fúvószenekar karnagya.


(Fotó: Horváth Zoltán)

A kanizsai zenekarban jelenleg 55 fő játszik, de akadtak olyan tagok, akik a vírushelyzet miatt nem vettek részt a koncerten. Az érdeklődők változatos szerzeményeket hallgathattak a pénteki fellépésen.

– Hat darabot játszik a nagykanizsai zenekar. Hármat a pécsiek előtt, hármat utánuk, amik tényleg egy kicsit monumentálisabbak - legalábbis ebből négy - ez azt jelenti, hogy nagyon változatos, különböző karakterű művekről van szó. Az első darabunk például Jacob de Haan Ross Roy című műve, amit nagyon szeretünk, és még sok zenekar szereti szerte a világban, mert egy nagyon népszerű szerzőről van szó – tette hozzá Tatár Csaba, a Nagykanizsai Fúvószenekar karnagya.

A Nagykanizsai Fúvószenekar előadása után a Pécsi Vasutas Koncertfúvos Zenekar szórakoztatta a kanizsai közönséget.

 

G.D.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.