Gyümölcsöző szezon Zalakaroson – A belföldi turizmusnak köszönhetően jó szezont zártak

facebook megosztás

Nyereséges nyári szezont tudhatnak maguk mögött a zalakarosi hotelek, ugyanis a pandémiás helyzet ellenére sok vendég érkezett a városba nyaralni és pihenni – állítják a megkérdezett szakmabeliek.

Bár a június gyengén indult, júliusban és augusztusban a legtöbb hotel telt házzal működött, és a nyárias szeptember miatt is sok volt a turista a fürdővárosban. A kisebb szállodákban éppúgy nagy nyüzsgés volt a nyáron Zalakaroson, és még az őszi hónapokban is jelentős forgalomra számítanak. Volák Benjamin a Hotel Forrás igazgatója elárulta, hogy nem csak bíztak a szezon eredményességében, hanem az eredmények szerint jól teljesítve és szépen vették az akadályokat, amelyet a vírusos helyzet okozott.

A belföldi vendégekre alapoztak

– A május közepi újranyitást követően bizakodva vártuk a főszezoni időszakot. Elsősorban a belföldi vendégekre alapozva reménykedtünk, hogy kicsit felértékelődik a mi szolgáltatásunk kisebb hazai szállodaként, s reményeinkhez mérten jól sikerült a nyári időszak. Sikeresen teljesítettük a biztonsági előírásokat, illetve a szállodacsoport higiéniai előírásait még a nagy tömeg ellenére is. Összességében mondhatom, hogy ez egy gyümölcsöző szezon volt. A belföldi vendégek keresletén nem látszódott, hogy bármilyen visszaesés lenne és hál’ Istennek így, hogy a jó idő kitart még a szeptemberi időszakra is, így továbbra is ez a vendégtömeg várható hozzánk. A későbbiekben is szeretnénk megteremteni a biztonságos körülményeket, illetve a tőlünk már jól megszokott családias vendéglátást. Nálunk többnyire magyar vendégek voltak és azon belül is inkább a családosok, de ez is elég volt ahhoz, hogy sikeres nyarat tudjunk magunkénak.

Az állandó törzsvendégek mellett idén egy jelentős réteget tett ki azon turisták száma, akik a jelenlegi vírusos helyzet, illetve a határzár miatt a külföldi helyett a belföldi nyaralást választották – összegezte az eddigi szezont Volák Benjamin.

A zalakarosi MenDan Hotel igazgatója, Czimondor Nándor is pozitív megerősítést adott abban, hogy valóban kitűnő szezont zárhattak így is, hogy a pandémia időszakában alig akadt külföldi turista.

Nagyon szép nyarat zártunk

– Szuperlatívuszokban beszélhetünk a nyárról. Többek között azért, mert végre fogadhattunk vendéget pünkösd után. Ez egy óriási dolog volt a tavasz végi szünet után. A mi közönségünk és a törzsvendégkörünk azonnal elkezdett minket látogatni, a mi nagy szerencsénkre. Aztán rajtuk kívül megjelent egy másik vendégkör is, aki általában véve szívesen megy külföldre, most viszont Magyarországon, a határon belül maradt különböző okoknál fogva. Nagyon szép nyarat zártunk és bízunk a folytatásban is, ami nem teszi tönkre az évünket. Örök optimisták vagyunk. Zalakarosnak a vágyakon túl erre azért reális esély is van. Általában több a magyar vendég, mint a külföldi, és most ez egyszerűen jól is jön. Töltésben körülbelül 100% körül mozogtunk, ugyanis néha alatta vagyunk néha pedig fölötte, ami annyit jelent, hogy vannak olyan szobáink, amiket túl tudunk tölteni. Ugyanis a kisebb városi lakás méretű lakosztályainkban van, hogy csak ketten jönnek, de előfordul, hogy hatan. Ugyanis bőven elférnek benne többen is. 

A törvény által előírt szabályokat a gyakorlatban is teljesítjük

Fontos, hogy a szállodák fokozottan tartsanak minden járványügyi előírást. A szakemberek kiemelték: egy jó helyen a tisztaság alapkövetelmény.

– A mi szakmánkban a fertőtlenítés és a higiénia mindig fontos dolog. Ezt a vírusos időszakban még jobban megerősítettük. A törvény által előírt szabályokat a gyakorlatban is teljesítjük. Hordjuk a kesztyűt, a maszkot -a recepciósainknak speciális maszkjuk van-, és folyamatosan fertőtlenítünk az egész épületben – tette hozzá Czimondor Nándor.

Felkészülten várják vendégeiket a hotelek és bíznak továbbra is a legjobbakban, de természetesen, ha bármi közbeszól, akkor előveszik majd a „B tervet”, és annak megfelelően járnak el.

Hajnes Rita

Fotó: Kanizsa TV

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.