Hengereltek

Nagy különbségű győzelmet aratott az FC Nagykanizsa labdarúgó együttese az NB III Nyugati csoportjában, a 13. fordulóban hazai környezetben a Ménfőcsanak legénységét győzték le 5-0-ra a kanizsaiak.

FC Nagykanizsa (10.) – Sza-Bi Qualit Ménfőcsanak ESK (16.) 5-0 (2-0)

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés, 13. forduló. Nagykanizsa, 250 néző. Vezette: Erdélyi B. (Szabó D., Szkrajcsics.). G.: Béli M. (35.), Horváth B. (39.), Csonka (53. - öngól), Péntek (85.), Szegleti (93.)

Nagykanizsa: Borsi – Horváth B., Papp Sz., Major, Baráth M. - Kretz (Bagó B., 85.) – Szegleti, Kovács Gy. (Péntek, 80.), Béli M. (Szabó P., 70.) - Ekker, Vass Gy. (Lőrincz, 70.). Vezetőedző: Koller Zoltán.


Péntek Adriánt (piros-fehér csíkos mezben) beállása után nem sokkal itt még elválasztották a labdától...

Fotó: Polgár László

Nagy lendülettel vetette magát játékba az FC Nagykanizsa azzal a Ménfőcsanakkal szemben, mellyel eddig az NB III-ban szoros meccseket vívott, s időbe telt, míg ebből a vendégek felocsúdtak. Onnan már kiegyenlítettebb lett a meccs képe, ezért is jött jól a hazaiak számára, hogy Béli Milán egy lefigyelt szituációt követően ügyesen használta ki a csanakiak megingását és a hálóba helyezett. Nem sokkal később Horváth Balázs kissé megpattanó bombája talált utat a vendégek hálójába, így nyugodtan mehetett pihenőre Koller Zoltán legénysége. S ha egy folyamat beindul – bár ennek a vendégek hálóőre aligha örült – a Győr-Moson-Sopron megyeiek egy öngóllal még mélyebbre, pontosabban távolabb kerültek a hazaiaktól. A kanizsaiak jól haladtak afelé, hogy sorozatbeli harmadik bajnokijukon összességében hét pontot szerezzenek, a mostani győzelmükhöz a különlegességet az adta, hogy ismét eredményes volt Péntek Adrián személyében egy csereként beálló csatáruk, a koronát a teljesítményükre pedig Szegleti Gergely tette fel, aki hosszú idő után újra kezdőként pályára lépve rögtön eredményes is tudott lenni.

- Gratulálok a csapatomnak, hiszen okosan, szervezetten, koncentráltan játszottak – kezdte értékelését Koller Zoltán, az FCN vezetőedzője. - Jól kezdtünk, méghozzá olyannyira jól, hogy ilyenre még nem is volt példa, ráadásul jó periódusokban is születtek a góljaink. Nem azt mondom, hogy ehhez némi szerencsére nem volt szükségünk, de időnként mindenhez azért az is szükséges. Szép támadásokat vezettük, 3-0-nál pedig talán már ellenfelünk is beletörődött a meccsbe. Örülök annak, hogy csereként beálló játékosok is meghatározó szerepet tudnak játszani.

P.L.