Idősek világnapja

facebook megosztás


(Kép: KanizsaTV)

Idén sem maradt el az idősek köszöntése a VOKE-ban. A csütörtöki rendezvényen virág és sütemény is várta a résztvevőket. Az idősek világnapját 1991 óta ünneplik világszerte.

Ez a köszöntés magában foglalja a támogatásunkat, a szeretetünket, az elfogadásukat és az érzést, hogy értékelnünk és szeretnünk kell őket, hiszen megérdemlik, hogy méltóságteljes idős éveik legyenek – hangsúlyozta Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház intézményvezetője.

– Én nagyon fontosnak tartom, hogy a hozzánk látogató nyugdíjas közösségekről megemlékezzünk, hiszen ők példát mutattak nekünk és gyermekeink számára is. Hogyan kell boldog életben lenni, hogy kell szeretetet átörökíteni, mert példaértékű a közösségi életük. Úgy gondolom, hogy nekünk is kötelességünk valamit viszonozni a lehetőségekhez képest - mesélte Kámánné Szép Terézia , a VOKE Kodály Zoltán intézményvezetője.

Kanizsán számos idősügyi klub működik, ennek ellenére Fehér Imre szerint a helyi szépkorúak közül nagyon kevesen járnak egyesületekbe. A MOL Bányász Nyugdíjas Klub elnöke kiemelte: meleg szívvel ajánlja mindenkinek, hogy csatlakozzon egy csoporthoz, hiszen egy jó közösség könnyebbé, és még értékesebbé teszi a mindennapjaikat.


Egy jó közösség könnyebbé teszi a mindennapokat (Kép: KanizsaTV)

– Az idősek közt nagyon sok az egyedül élő. Nekik különösen fontos lenne, hogy néha kimozduljanak és találkozzanak a volt munkatársakkal, ismerősökkel. Nagyon kis százaléka az időseknek, akik valamilyen idősügyi szervezethez, közösséghez tartoznak. Minél többen jöjjenek és legyenek itt. A hölgyeknek az új ruhát meg a frizurát meg kell mutatni. Ez sem egy utolsó szempont ­– tette hozzá Fehér Imre, a MOL Bányász Nyugdíjas Klub elnöke.

A vírushelyzet miatt nem egészen a megszokott formában zajlott a tegnapi program, de így is kiváló hangulatban telt a délutáni összejövetel.

 

H.R.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.