II. Hétmérföldes Csizma Mesefesztivál Magyarszerdahelyen

facebook megosztás

Kézműves kuckó, arcfestés, különböző játékok, foglalkozások és kisállatok várták a II. Hétmérföldes Csizma Mesefesztivál látogatóit a magyarszerdahelyi TELE-KA-LAND Meseparkban. A gyerekek számos program közül válogathattak a kétnapos mesés rendezvényen.

A VadUdvar állatsimogatója, de a Thúry Vitézlő Oskola bemutatója és a kosárhinta is nagy népszerűségnek örvendett a mesefesztivál nyitónapján. A pénteki esemény sztárvendége a Napsugár Együttes volt.

– A programunkat és a meseparkot az interreg Szlovénia-Magyarország határon átnyúló együttműködési program támogatta. nem csak négy meseparkot hoztunk létre, a szlovén-magyar határ térségében, hanem ezekben a meseparkokban kisebb-nagyobb rendezvényeket is tartunk. A nagyobbak a mesefesztiválok, amelyekből ez az utolsó, a zárórendezvény, mivel a projektünk év végén véget ér – árulta el Gyarmati-Litter Tímea, a Turisztikai Desztinációs Menedzsment projektmunkatársa.

Idén a mesepark játékgyűjteménye is bővült egy felajánlásnak köszönhetően.

– Vajon hova lehet ennyi macit tenni? Az a gondolatom támadt, hogy a Litter Timit megkeresem és felajánlom, hogy ez legyen a gyerekeknek egy örömet szerző dolog. Így találtunk egymásra és ez az első debütálás, aztán a macik majd Nagyrécsére fognak kerülni – tette hozzá Bátoriné Vránics Gizella.

A mesefesztivál már nem, de a mesepark továbbra is - az év minden napján - várja az érdeklődőket.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.