Ingyenes szemvizsgálat a Látás Hónapja alkalmából


(Kép: KanizsaTV)

Ingyenes szemvizsgálat várja az érdeklődőket a Látás Hónapja kampányhoz csatlakozott optikákban. Statisztikák szerint Magyarországon másfél millió ember még soha nem vizsgáltatta meg a szemét.

A Látás Hónapja kampányt már 14 éve minden októberben megtartják. Az akcióval a szem védelmének fontosságára hívják fel a figyelmet a szakemberek. Sokan ennek a 15 perces vizsgálatnak köszönhetően tudják meg, hogy szükségük lenne szemüvegre, de számos betegség is kiszűrhető így. Az ingyenes szemvizsgálathoz személyes vagy telefonos időpontfoglalás szükséges.

– Objektív és szubjektív vizsgálatokat végzünk. A szemnyomást meg tudjuk mérni, szürkehályog és glaucoma szűrést végzünk. A fundus kamerával le tudjuk fotózni a szemfenéki képet, ezt elküldjük a Semmelweis Egyetemre és ott a szemorvosok, illetve a professzor úr értékelik ki, az eredményt két-három héten belül az üzletünkbe visszaküldik. Tízféle betegséget tudunk kiszűrni, Akinek esetleg magas a vérnyomása, cukorbeteg, makula degenerációja van, ezt mind jelzik nekünk, és további kezeléseket javasolnak – nyilatkozta Sashalmi Erika, a Sashalmi Optika tulajdonosa.

 

K.V.