Jól kalkuláltak, biztos győzelmet arattak

Fölényes sikerével harmadik győzelmét könyvelhette el az OB I B-s férfi vízilabda bajnokságban a Kanizsa Vízilabda SE együttese, Ludányi Kadosa tanítványai Szentendrén győztek.

Dunakanyar WP (6.) – Kanizsa VSE (1.) 7-18 (2-5, 2-8, 3-3, 0-2)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, 3. forduló. Szentendre. Vezette: Truszka, Kovács S.

Kanizsa: Vértes – Major dr. 3, Kalanovics 2, Dobay G. 4, Szávai, Dobay P. 1, Simon 3. Csere: Pelle (kapus), Vadovics 1, Solymosi, Fodor 3, Leposa D. 1, Kovács Á., Balaska. Edző: Ludányi Kadosa.

A kanizsai vízilabdázók háza táján inkább tekintettek rangadóként a szombathelyiek, majd az angyalföldiek elleni korábbi bajnoki találkozójukra, mint a szintén két nyert meccsel álló Dunakanyarral szembeni legutóbbi mérkőzésükre. S alighanem jól is kalkuláltak a dél-zalai klubnál, hiszen már az első negyedet is háromgólos előnnyel zárták. 2-1-es, majd 3-2-es nagykanizsai fórnál még szorosnak volt tekinthető az összecsapás, de a második nyolc percben a vendégek 13-4-ig meg sem álltak, mellyel el is dőlt a győztes kiléte. A harmadik negyedben a hazaiaknak talán „több teret” engedett a KVSE, így az etapot döntetlennel tudták le a felek, a negyedik negyedben aztán visszaállt a rend, mivel azt is nyerte a Kanizsa Vízilabda. Alighanem ennél szombat délelőtt 11 órától élesebb erőpróbára van kilátás Nagykanizsán, amikor is a Kanizsa VSE a Fehérvár VSE-t fogadja. A székesfehérváriak eddigi szezonbeli mérlege szintén háromból három győzelem.

- Örülünk a győzelemnek, innentől pedig olyan mérkőzés előtt állunk, melynek két résztvevője az, akik valamennyi meccsüket megnyerték eddig a szezonban – mondta el Ludányi Kadosa, a KVSE trénere. - Így mindenképpen rangadónak minősül a szombati, de akkor lennénk boldogok, ha ez a kitétel inkább csak előtte lenne igaz. Szeretnénk tehát szombaton jó játékkal kirukkolni és újabb sikert elkönyvelni.

P.L.