Jönnek a poloskák, mit tegyünk?

facebook megosztás

Évek óta egyre több problémát okoznak a poloskák, más néven a büdösbogarak. Már nem csak a kertekbe, hanem a lakásokba is befészkelték magukat, ahová szinte észrevehetetlenül kerülnek be. Nehéz védekezni ellenük, de természetesen van megoldás.

Szinte pokollá teszik az ember mindennapjait ezek a szemtelen rovarok. Hiába a redőny, a szúnyogháló, a poloskák a legkisebb rést is megtalálják arra, hogy bejussanak a lakásba. A kellemetlen szagú bogarak az ősz és a tél közeledtével melegebb búvóhely után néznek és a lakásban is megjelennek.  Nem csak kinézetük nem túl szép, de szaguk is borzalmas.  Védekezni ellenük szinte lehetetlen, ám az erre alkalmas szerekkel megszabadulhatunk tőlük. Azon kívül, hogy lecsapjuk őket, ugyanis rettenetes bűz marad utánuk.

– Az ablakréseket befújjuk, az ajtórést, a kulcslyukat, a szúnyoghálót, mert bármilyen kis résen bemegy. Szinte két hétig védenek ezek a szerek. Megérzik az illatát vagy a talpukkal felveszik a mérget. Ugyanis ez a  szer rászárad az ablakra, a bogár végigmegy rajta, majd felszívódik az állatban és elpusztul - mondta el Varga József növényvédelmi szakember.

H.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.