Kiállítás várja az érdeklődőket

facebook megosztás


(Fotó: Horváth Zoltán)

Janikovszky kiállítás várja az érdeklődőket a Halis István Városi Könytárban. A Móra Könyvkiadó vándorkiállítása most Janikovszky Éva életművét mutatja be a bibliotéka második emeletén.

Janikovszky Éva az egyik nagyon kedvelt szerzője a városi könyvtárnak. A Móra Kiadó kezdeményezésére már több hasonló kiállítás fordult meg a kanizsai intézményben. A bemutató a földszinten az írónő portréjával indul, majd az emeleten folytatódik, ahol a munkásságának a különböző szakaszait tekinthetik meg a látogatók.


(Fotó: Horváth Zoltán)

- A kiállítás bemutatja az életművet, a könyveit, az azokból készült darabokat, színpadi képeket. Igen sokszínű, változatos, ha egy pedagógusnak kellene ajánlanom, akkor talán azt mondanám, hogy az ilyesmi kedvet csinálhat ahhoz, hogy a fiatalok olvasni kezdjenek vagy Janikovszky Évát kezdjenek el olvasni. A kiállítás, mint lehetőség november 20-ig áll a város rendelkezésének a részére. Addig várjuk az érdeklődőket és leginkább iskolai csoportoknak örülnénk – mondta Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.

 

K.V.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.