Környezettudatosság és pénzmegtakarítás


(Kép: KanizsaTV)

Spórolnak a papírral a Délzalai Víz- és Csatornamű ZRt. -nél, ahol már elektronikus úton továbbítják a dolgozók bérjegyzékeit. A cég nem csak a pénzmegtakarítást tartja ezzel szem előtt, hanem környezettudatosabb is ez a módszer a korábbi rendszernél.

 

Október elsejétől lépett érvénybe az új rendszer. A cég több mint 230 munkavállalót alkalmaz, ebből körülbelül 220 dolgozó választotta az elektronikus bérjegyzéket.

Volt, akinek e-mail címet kellett generálni és meg kellett mutatni, hogy az elektronikus levelet hogyan kapja meg. Ez egy biztonsági kóddal van védve, az adatvédelmi törvénynek meg kell felelnünk és az adatvédelmi felelősünkkel együtt dolgoztuk ki ennek a rendszerét, mely szerint megkapunk e-mailben egy fájlt, amihez egy kóddal férünk hozzá és ezt beütjük akkor tudjuk megnyitni – nyilatkozta Cziráki László, a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója.


230 munkavállalóból 220-an választották az E- bérpapírt (Kép: KanizsaTV)

Cziráki László Híradónknak elárulta: így is jelentős mennyiségű papírt használnak fel, ezzel az új rendszerrel pedig a papírmentességre törekednek, melynek eyik fő célja a környezetkímélés.

– Sok mindent, mint például a számviteli és jogszabályi előírások miatt papír alapon is meg kell őrizni, de szeretnénk minél több ügyintézést áttenni elektronikus felületre. Az e- számla nagyon fontos, hiszen több mint 38.000 fogyasztónk van most és ott az e-számla bevezetését is célul tűztük ki. Valamint kampányokat fogunk indítani annak érdekében, hogy a fogyasztóink is elektronikus úton kapják meg a számlát és akkor nem kell otthon lefűzni, kevesebb a gond vele, így ott lesz PDF formátumban – tette hozzá Cziráki László, a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az új rendszernek köszönhetően csökken az üzemeltetési költsége a nyomtatóknak is. Ezt követően a szolgáltató új számlázó szoftvert vezet be, mely a fogyasztóknak is sokkal áttekinthetőbb lesz. A Vízmű azt is szeretné elérni, hogy az eddig papíralapon működő számlázás helyett elektronikusan továbbítsák a számlákat az ügyfeleknek.

 

G.D.