Koronavírus - 2291 fővel nőtt a fertőzöttek száma

facebook megosztás


(Kép: Kanizsa TV)

A védekezés tervszerűen zajlik, az egészségügy felkészült, több lépcsőben áll rendelkezésére azoknak, akik betegségük súlyosbodása miatt kórházi kezelésre szorulnak – hangsúlyozta az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján Müller Cecília, országos tisztifőorvos. Az adatok szerint az elmúlt 24 órában 2291 fővel nőtt a beazonosított koronavírussal fertőződöttek száma, lélegeztetőgépen jelenleg 263-an vannak.

A világban és az Európai országok között is sokan arról számolnak be, hogy az egészségügyi ellátórendszerül gyakorlatilag a túlterhelés határán van – mondta a tájékoztatón Müller Cecília.

- Magyarországon ez nem következik be, nem következett be. Hiszen előre megterveztük az ellátottak helyét, és bízunk abban, hogy továbbra is folyamatosan, mindenhol mindenki megkapja a számára szükséges ellátást – fogalmazott Müller Cecília országos tisztifőorvos.


(Kép: Kanizsa TV)

Az elmúlt 24 órában 43 krónikus betegségben szenvedő állampolgár hunyt el a koronavírussal összefüggésben, jellemzően az idősebb korosztályhoz tartoztak, többféle betegséggel küzdöttek. Az iskolai szünet tart, az oktatási intézményekben továbbra is tervszerűen zajlik a fertőtlenítő nagytakarítás, s mint az elhangzott: a szociális intézmények adatait is folyamatosan vizsgálják.

Ma hatályba léptek egyes szabályok és törvénymódosítások a járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban, mondta el Kiss Róbert rendőr alezredes.

Szeretném kiemelni azt, hogy a törvény egyes rendelkezéseinek mai napi hatályba lépésével jelentősen szigorodtak, illetve emelkedtek a védelmi intézkedések megszegésével összefüggésben kiszabható helyszíni bírságok összeghatárai. Tájékoztatom önöket, hogy a rendőrség a rendőri intézkedései során differenciáltan, arányosan, törvényesen, a törvények betartásával látja el a feladatait. Szabálysértési szankciót mindig differenciáltan, szabályosan szab ki – mondta Kiss Róbert rendőr alezredes.

Mint az elhangzott: amennyiben ismételt, vagy a figyelmeztetés ellenére történő maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyását észleli a hatóság, abban az esetben akár 150 ezer Ft-os helyszíni bírság is kiszabható.

 

V.A.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.