Közösségi futás kutyákkal - Kanizsa 6 lábon

facebook megosztás


 

Kanizsa 6 lábon címmel szervezett közösségi futást szombaton a Kanizsai Kutyás Szabadidő- és Sportegyesület és Kanizsai Futóklub. Az 5 kilométeres távot négylábúval és anélkül is lehetett teljesíteni a Csónakázó-tónál. Az esemény fő célja az volt, hogy felhívják az emberek figyelmét a felelős ebtartásra.  

Már délelőtt gyülekeztek a kutyások, akik először futották le szervezetten a Csó-tó kört. A szervezők az eseményt azért hozták létre, hogy rávilágítsanak a sportolás és a helyes kutyatartás fontosságára.  

– Szeretnénk egy kicsit felhívni arra figyelmet, hogy a kutyatartás az nem abból áll, hogy a kanapén ülök a kutyával, mert az egyikünknek sem jó. Rengeteg tartalmas idő van, amit együtt lehet csinálni a kutyával – mondta el Varga Brigitta, a Kkszse Kanizsai Kutyás Szabadidő- és Sportegyesület kiképzésvezetője.

A rajt előtt bemelegítést tartottak a futóknak. Ez nem csak a gazdáknak fontos, hanem a kedvenceknek is, hiszen az átmozgatásnak köszönhetően elkerülhető a legtöbb sérülés.  

– Aki sportol tudja azt, hogy sérülésveszély van, ha az ember elkezd sportolni. Úgy, ahogy nekünk felnőtteknek is és a gyerekeknek is az izomzatát át kell melegíteni ennek elkerülése végett, nagyon fontos a kutyusoknak is. Nekik is izmokból, csontokból, ízületekből áll a szervezetük. Ezáltal ennek a bemelegítésével a sérülések elkerülését tudjuk elérni – hangsúlyozta Csamangóné Végh Beáta kutya-fizioterapeuta.

Olyan érdeklődő is akadt, aki nem a futás miatt vett részt a programon. Szőkéné Bécsi Klára azért érkezett a Csónakázó-tóhoz, hogy vizslája minél többet legyen kutyás környezetben.

– Kutyaiskolába járunk Döncössel és úgy gondoltuk, hogy ez egy kicsit a szocializálódását meg a többi kutyával való kapcsolatát erősíteni fogja – árulta el Szőkéné Bécsi Klára.

A szervezők rendszeresen szeretnének hasonló rendezvényeket szervezni és abban bíznak, hogy a továbbiakban évente akár kétszer is tarthatnak kutyás futásokat a tó körül.

H.R.

(Borítókép: KanizsaTV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.