Kutya, macska ivartalanítási akció az önkormányzat segítségével

facebook megosztás

 

Már szervezik az ivartalanítási akciót. Az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület évek óta folyamatosan folytatja kampányát az ivartalanítás érdekében, több esetben támogatással. Az aktuális akciót az önkormányzat segítségével valósítják meg.

Az állatvédők különösen nagy hangsúlyt fektetnek az ivartalanításra, elsősorban a szuka kutyákat és a nőstény macskákat illetően. Mint ahogy Varga Károlyné, a kanizsai állatmenhelyet működtető egyesület elnöke fogalmazott: erre elsősorban a felesleges szaporulat megakadályozása miatt van szükség.  

– Ezek a feleslegesen megszületett kis állatok nagyrészt az utcán vagy a menhelyeken kötnek ki. Esetleg egy olyan gazdánál, akire sikerült rásózni, utána meggondolja, és mégsem kell neki, vagy nem úgy viseli gondját, ahogy kellene –  mondta el Varga Károlyné, az  Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület elnöke.

Az ivartalanítást egészségügyi indokok is alátámasztják, a műtét elvégzése megakadályozhatja bizonyos betegségek kialakulását, mint például a méhgyulladás, az emlődaganat. Az akció részleteivel hamarosan jelentkeznek az illetékesek.

– Minden évben igyekszünk ilyen akciót szervezni, az idei évben Nagykanizsa városa támogatásával sikerül ezt megvalósítani. Már most gondolkodhatnak a gazdák, hogy szeretnének-e jelentkezni. Ez szuka kutyákat fog érinteni – nyilatkozta Skanecz Tamás, az állatmenhely telepvezetője.

A bővebb információkat hamarosan közzéteszi az egyesület a hivatalos weboldalán, illetve közösségi oldalán.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.