Legyünk körültekintőek

facebook megosztás


(Kép: Kanizsa TV)

Biztonságosan emlékezzünk meg elhunyt szeretteinkről Mindenszentekkor. Vigyázzunk a gyertyákkal, mécsesekkel és legyünk körültekintőek otthonainkban és a temetőkben egyaránt.

A városi temető környékén életbe lépő forgalmi-rend változásiról már hírt adott stábunk a napokban.

- A korábbi évek gyakorlatának megfelelően bizonyos forgalmi-rend módosításokat fogunk végrehajtani a Tripammer utcai temető környékén, hogy gördülékenyebben történjen a temetőlátogatási forgalom mindenszentek napján és környékén – mondta Szabó István, a Via Kanizsa Zrt. vezérigazgatója.

A következő napokban mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen látogatják meg a temetőket. Zala megye összes településén a sírkerteknél rendőrök teljesítenek szolgálatot. A fokozott rendőri jelenlét célja a temetők és környékének a közrendjének és közbiztonságának a fenntartása.


(Kép: Kanizsa TV)

- A zavartalan megemlékezés és a sértetté válás megelőzése érdekében a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy otthonukat elhagyva körültekintően zárják be az ablakokat, ajtókat és tegyenek meg mindent az ingatlanuk biztonsága érdekében. Közösségi oldalukon ne tegyék közzé, hogy mikor látogatnak ki a temetőbe. Akik gépjárművel érkeznek, látható helyen semmilyen értéket ne hagyjanak az autóban. Ne vigyenek magukkal nagyobb összegű pénzt, jelentős értékeket, irataikat és a lakáskulcsukat ne tartsák egy helyen – fogalmazott Tóth Evelin, a ZMRFK r. főhadnagya, sajtóreferense.

A mécsesek a sírkertekben és otthon is veszélyesek lehetnek. Sajnos minden évben előfordul ilyenkor, hogy egy meggyújtott gyertya miatt teljesen kiég egy lakás, de a temetőben a sírhelynél sem tanácsos égő gyertyát hagyni. Érdemes néhány dolgot megfogadni a biztonságunk érdekében.

- Ha a temető tüzeket el akarjuk kerülni, akkor minden esetben tisztítsuk meg a sírhely környezetét a száraz avartól, az elszáradt virágoktól, koszorúktól, mert ezek könnyen lángra kaphatnak. Csak tartóban lévő mécsest gyújtsunk meg a szabadban és a mécsest úgy helyezzük el, hogy a közelében ne legyen éghető anyag és ne tudjon felborulni. Azt is kerüljük, ha forró mécsestartónk van, akkor egyből kidobjuk a hulladékgyűjtő-edényekbe -  mesélte Kósi Zsolt, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Zala megyében szerencsére évek óta nem történt a temetőkben vagy az otthoni megemlékezés során tűzeset.

 

K.V.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.