Maradandó fogyatékosságot okozott, felfüggesztett börtönt kapott egy biztonsági őr

facebook megosztás

Felfüggesztett börtönbüntetése ítélt a Zalaegerszegi Járásbíróság egy biztonsági őrt, aki maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket okozott egy szórakozóhely vendégének - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.    

Bartalné Mentes Judit közölte: a vádlott 2018 karácsonyán biztonsági őrként dolgozott egy zalaegerszegi szórakozóhelyen, ahova hajnalban érkezett a későbbi sértett a barátaival. Miután italt rendeltek, a férfi a tánctér felé indult, de a DJ-pulthoz érve a biztonsági őr kérdőre vonta, hogy "Mit akar más nőjétől?".     

A konfliktus elkerülése érdekében a férfi el akarta hagyni a helyiséget, de megbotlott és a földre esett. Ekkor a biztonsági őrök felsegítették a férfit, de a vádlott váratlanul két-háromszor ököllel megütötte. Végül a vérző sérültet visszakísérték a barátaihoz.    

A bántalmazás miatt a férfinak eltörött többek között az állkapocs- és arccsontja, valamint a szemgödörcsontja, sérülései maradandó testi fogyatékosságot eredményeztek.    

A bíróság maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntette miatt egy év és kilenc hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a biztonsági őrt. Az ítélet jogerős.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.