Még több lett közte

A második fordulóbeli meccse a Kanizsai Vadmacskák SE női amatőr NB I-es kosárlabda együttesének ugyan elmaradt, viszont a harmadik kör programjában szereplő Ajka elleni bajnokiját, a Szekszárd II-vel szembenihez hasonlóan biztosan nyerte.

Kanizsai Vadmacskák SE (3.) – Ajka (9.) 81-60 (16-17, 12-13, 22-17, 31-13)
Amatőr női NB I-es kosárlabda-mérkőzés, 3. forduló. Nagykanizsa, 50 néző. Vezette: Szalai Zs., Németh S.

Kanizsa: Fuisz 8, Kovács R. 5, Baa 21, Jurkó 14, Bánhegyi B. 4. Csere: Zsámár P. 22/18, Horváth L., Füredi 7/3, Csuha, Szórád, Bánhegyi D. Edző: Gábor Erzsébet.

A Kanizsai Vadmacskák a kosárlabda bajnoksága újabb fordulójában a középmezőnyben álló Ajkát fogadhatta. Az első negyed közepén 11-5-ös kanizsai vezetésnél a vendégek védekezést váltottak, mellyel megtört a hazaiak támadójátékának lendülete és az etapot az ajkaiak zárták vezetéssel. A folytatásban felváltva estek a kosarak, melyhez csatlakozott még az is, hogy a Vadmacskák támadásban kissé pontatlanul teljesített. Nagyszünet után a hazaiak a fiatal játékosainak vezérletével jelentősen feljavultak - mondhatni a játék minden elemében. Baa Dominika legjobb pillanatban szerzett két labdájával, valamint Zsámár Panna három sikeres távolijával a KVSE a harmadik negyed közepén át is vette a vezetést. A záró tíz percben Zsámár ismét beköszönt két hármassal, melyekkel már tíz pont fölé is nőtt a különbség. A végjátékban Füredi Linda zsinórban dobott újabb hét pontot, azokkal együtt már fölényes lett a győzelem a rutinos vendégcsapat ellen. Az első forduló 17 pontos nagykanizsai sikere után ezúttal tizenkilenc lett közte...

- Szoros első félidő után a mérkőzés második periódusában fiatal játékosaink vezérletével harcoltuk ki a győzelmet a rutinos vendégcsapat ellen – összegzett az ajkaiak elleni találkozóról Gábor Erzsébet, a KVSE edzője.

P.L.