Megáldották a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony Plébániát

facebook megosztás

Megáldotta a Sarlós Boldogasszony Plébániát Varga László megyéspüspök vasárnap. A főpásztor áldása és a bérmálás mellett fontos esemény volt még a kiskanizsai hívek számára, hogy elkészült a parókia felújítása.

Korábban még nem volt rá alkalom, hogy megáldják a plébániát, így ez egy újabb, fontos mérföldkő volt a kiskanizsai közösség életében.

– Rengeteg a szolgálat és sok helyre kell menni bérmálni és templomokat vagy plébániákat megáldani. Most fért be ez az időpont a naptáramba. Nagyon örülök, hogy sikerült felújítani, nem csak azért, mert az épület állagát ezzel évtizedekre megőriztük, hanem azért is, mert egy közösségi plébániát sikerült felújítani – nyilatkozta Varga László, a Kaposvári Egyházmegye megyéspüspöke.

A plébánia felújítását csaknem egy éve kezdték el, a munkálatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a püspökség is támogatta. Mostanra a fűtésrendszer és a tetőszerkezet mellett az épület emeletét is modernizálták.

– Ez egy nagy megújulás volt a plébánia életében a szentelés kapcsán. Nem volt még megáldva az épület. A ferenceseknek idő előtt el kellett menniük, nem tudták befejezni az épületet és egészen 1963-ig civil családok laktak itt. Az emeleten lakott három civil család, a földszinten a plébános és egy káplán, tehát egy hibrid állapot volt – fűzte hozzá Nagy Vendel, a Sarlós Boldogasszony Plébánia plébánosa.

Következő lépésként - pályázat útján - a kiskanizsai templom tetőzetét szeretnék felújítani.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.