Megérkezett a 400 tonna teherbírású daru


(Kép: KanizsaTV)

Elkezdték a Kanizsa Aréna 70 méteres fesztávú acél tartóelemeinek beemelését. A látványos művelethez ma érkezett a munkaterületre egy 400 tonna teherbírású autódaru. Amennyiben az időjárás engedi a szakemberek szombat délutánig végeznek a négy elem beillesztésével.

Ez az a gépmonstrum, aminek köszönhetően egy nagy lépéssel közelebb kerül a Kanizsa Aréna ahhoz, hogy még a téli időszak előtt beázásmentes legyen. Az acélszerkezetek felállítása után a fémlemezeket szerelik fel a szakemberek, majd jön a hő- és a vízszigetelés.


Milliméter pontosan kell a helyére emelnie az acélszerkezeteket (Kép: KanizsaTV)

- Ez a daru egy 400 tonna maximális teherbírású autódaru. Az ország másik végéből érkezett az éjszaka folyamán, külön útengedéllyel, többhetes procedúrával leszervezve. Ez a 400 tonnás daru fogja beemelni a párba összeállított acélszerkezeteket. Ezeknek, így összeállítva, 45 tonna az össztömege. S ezt kell neki biztonságosan, milliméter pontosan a helyére emelnie – nyilatkozta Diós András, a ZÁÉV Építőipari Zrt. projekt főmérnöke.

Kevésbé látványos, de még egy hasonlóképpen fontos művelet zajlik a napokban. Az aljzat betonozási feladatait végzik a szakemberek, szintén egy speciális gép segítségével.  

 - Egy acélhaj-adalékszerrel ellátott betonnal folyik ez a munkafolyamat, 15 centiméter vastagságban, s egy speciális gép segítségével, ami megnöveli a hatékonyságot. Gyorsítja a munkát, illetve szinte milliméter pontosan el tudják dolgozni a betonfelületet – tette hozzá Diós András, a ZÁÉV Építőipari Zrt. projekt főmérnöke.

A csarnok maximális befogadóképessége 5000 fő lesz, a műszaki átadás és átvétel határideje pedig jövő év szeptembere. A munkálatok jelenlegi állásáról bővebben mai Napi Kanizsa című műsorunkban foglalkozunk.

 

M.B.Gy.