Megjelent Riersch Zoltán legújabb verseskötete

facebook megosztás


(Kép: Kanizsa TV)

Tűzre lobban bennem az elmúlás – ezzel a címmel jelent meg Riersch Zoltán legújabb, 16. verseskötete. Az ünnepélyes bemutatón telt ház volt a Honvéd Kaszinó tükörtermében.

„Egy okos, sokoldalú és mély tapasztalatokat és veszteségeket megélt alkotó vallomása ez”

A csütörtöki kötetbemutatón Balogh László polgármester méltatta az alkotót és legfrissebb kiadványát. Köszöntőt Karosi Lászlóné, a Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Egyesület elnöke mondott. A költő az egyesület tagja, egyaránt szoros barátság fűzi össze őket a magánéletben és a költészetben. Karosi Lászlóné szerint a friss kötet címe beszédes, és egyben szomorú.

- Úgy érzem, hogy olyan, mint egy idős ember, aki búcsúzik az élettől. Én így gondoltam, így is beszéltem vele, hogy miért vagy ennyire szomorú? Azt mondta: mert az életem 70 évét már leéltem, ki tudja, mennyi lesz még hátra? Azt mondtam, van ebben szép is, jó is, van négy unoka, hat dédunoka, örömmel kellene élned az életedet. Azt mondta, megpróbálja – nyilatkozta Karosi Lászlóné, a Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Egyesületének elnöke.


(Kép: Kanizsa TV)

A verseskötet valójában egyfajta számadás – mondta el a Híradónak a költő. - 72 éves vagyok. Ez a kötet életem szerelmeinek az emlékét, a veszteségeimet dolgozza fel. azért van az, hogy „tűzre lobban bennem az elmúlás” mert az emlékek kifelé futnak belőlem, valami újnak kel elkezdődni. Mert, ha a Jóisten engedi, szeretnék még egy pár évig élni – mesélte Riersch Zoltán.

A legfrissebb verseskötetbe Riersch Zoltán 70. születésnapja után született alkotások kaptak helyet. A szerelmes költeményekből a bemutató résztvevői részleteket is hallhattak.

 

V.A.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.