Megkezdődött a maszkosztás


(Kép: KanizsaTV)

Folyamatosan igényelhetőek az ingyenes maszkok a kihelyezett osztópontokon Nagykanizsán. Az egyik ilyet, az Egészségügyi Alapellátási Intézményt, az Egyesített Szociális Intézményt és a Család- és Gyermekjóléti Központot hétköznap reggel 8 órától délután 4 óráig kereshetik fel a kérelmezők.

Alapvetően 60 év felettieknek és krónikus betegeknek hirdették meg az akciót, de az osztópontokon rugalmasak a dolgozók, így egyéb igény esetén is biztosítják a maszkokat.

– 60 év feletti lakosságnak lett meghirdetve ez az akció. Személyi igazolvánnyal tudják igazolni magukat. Aki betöltötte a hatvanadik életévét és a krónikus betegek azok jogosultak rá.  Mindenki tudja, hogy a betegsége mennyire jelent rizikófaktort. A híradásokban most közzétették, hogy a pajzsmirigy alulműködése is ilyen. Ők is jöjjenek - nyilatkozta Schauta Marcell, SZEKB bizottsági elnöke.

Múlt péntek óta kereshetik fel az polgárok az intézményeket, ahol átvehetik az egészségügyi védőfelszeleléseket. Majdnem egy hét leforgása alatt az igénybe vehető szájmaszkok körülbelül negyede talált gazdára.


Egyéb igény esetén is kérhető maszk (Kép: KanizsaTV)

– 1250 darab maszk állt a rendelkezésre, ebből 365 már péntek óta kiosztásra került. Egyébként rendelkezünk még 450 darab olyan maszkkal, amiből az intézmény dolgozói, illetve a mi klientúránk kap - mondta Kaszás Kocijančič Gizella, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója.

Az igénylők közül akad olyan, akinek nem tetszik az osztópontokon történő védőmaszk átvétele, de mégis megjelent és elkérte a neki is járó védőeszközt.

– Az a véleményem, hogy ha nagyon akar spórolni az önkormányzat, akkor a képviselő urak szépen látogassanak el minden körzetbe és akik megválasztották, akkor azokkal személyes kontaktot is talál velük - fogalmazott Vörös Tibor.

A képviselők személyes megjelenésére semmi szükség, ugyanis a maszkokat a családtagok is átvehetik. Ha másnak is igényelnének védőeszközt, akkor az arra jogosult személy igazolványát, vagy annak másolatát elegendő bemutatni az osztópontokon. A maszkok célba juttatásában egyébként több nyugdíjas szervezet is segít.

 

H.R.