Milyen nevet viseljen a városi sportcsarnok?

facebook megosztás


(Fotó: Horváth Zoltán)

Lesz-e LED-fal és milyen nevet viseljen a városi sportcsarnok? A Modern Városok Program beruházásai közül a nagykanizsai multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok fejlesztése halad a legjobban. A napirendi pontnál mégis hosszas csatározás alakult ki a városatyák között a tegnapi közgyűlésen.

A városi sportcsarnok határidőn belül, következő év december 31-ig már biztosan elkészül – mondta el Balogh László polgármester a tegnapi ülésen. A csarnok növekedése a szemünk előtt történik, így nap mint nap mi magunk is tájékozódhatunk róla. A létesítmény elnevezéséről is szó volt az előterjesztésben. A polgármester félhivatalos szavazást indított a lakosság körében és a kérdőíves közvéleménykutatás szerint eddig a válaszadók 82 százaléka a Kanizsa Aréna elnevezést szeretné. Az ÉVE-frakció nehezményezte, hogy ők erről a kérdőíves kutatásról semmit nem tudnak

- Ez egy egyféle névadó játék. Nekem úgy tűnik, hogy ahhoz képest sokakat megmozgatott. Ez ízlés dolga, azt gondolom, hogy a Kanizsa Aréna elnevezés az jó elnevezés, mert azt a fajta komplexitást jól kifejezi, amiben benne van a sport, a kultúra, tehát, hogy rendezvénycsarnok is. Még kiállítások színtere is lehet és sok egyéb közösségi eseményé – mondta Balogh László polgármester.

Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese szerint a Modern Városok Program eddigi folyamataiból látványosan kihagyták őket. A polgármester elmondta, hogy minden a jogszabályoknak megfelelően működik és a sportcsarnok sikerét szeretné kiemelni, ahogy Bizzer András alpolgármester is.


(Fotó: Horváth Zoltán)

- Örömteli dolog, hogy ez megvalósulhat, köszönet ezért egyébként az előző Fideszes önkormányzatnak, aki ezt előkészítette és lehetővé tette. Hederics Erikának, a Városfejlesztő Kft. korábbi ügyvezetőjének és nyilván köszönet a kormányzatnak is, illetve Cseresnyés Péter országgyűlési képviselőnek is. Az ő munkájuk benne van abban, hogy egy év múlva elmondhatjuk, hogy van egy jelentős sportcsarnokunk – fogalmazott Bizzer András alpolgármester.

Schauta Marcell, az ÉVE önkormányzati képviselője szerint nem ez a módja egy közvéleménykutatásnak, Horváth Jácint frakcióvezető-helyettes pedig megvárná a kanizsaiak véleményét, továbbá a sportcsarnok beruházásával kapcsolatos koordinációkon - az eddigi résztvevőkön felül - ő is részt szeretne venni. A javaslati csomagnak pedig minden pontját töröltette.

- Várjuk meg a kanizsaiak véleményét, legalább tiszteljük meg őket ennyivel, hogy megvárjuk. ha már egy szavazást elindított polgármester úr, akkor várjuk meg, hogy mi lesz a végeredménye. Ne tegyük ezt velük. Ez az egyik, a másik az, hogy olyan döntések vannak megint ebben az előterjesztésben, hogy módosító javaslatokat szerettem volna tenni, de azok függtek volna a válaszoktól. nem kapok válaszokat, nem tudok módosító javaslatokat feltenni, mert nem válaszolják meg a kérdéseimet – mondta Horváth Jácint, az Éljen VárosuNk! Egyesület frakcióvezető-helyettese.

A névválasztás mellett a LED-fal ügye hozott még egy vitát. Bizzer András alpolgármester szerint, ha később döntenek erről, akkor lehet, hogy csak drágábban tudják azt beszerezni. Berta Krisztián szerint nevetséges, hogy a sportcsarnokot alapvetően LED-fal nélkül tervezték meg.

- Komolyan a 21. században LED-fal nélkül kell tervezni egy sportcsarnokot? Mit terveztek volna be eredetileg, a Bányász pályának a kijelzőjét? Tehát komolyan mondom – tette hozzá Berta Krisztián, az Éljen VárosuNk! Egyesület önkormányzati képviselője.

A LED-fal ügyét valószínűleg a következő soron kívüli közgyűlésen tárgyalják majd a városatyák. A vitákat követően Horváth Jácint módosító javaslatát nyolc igen, öt nem és két tartózkodással elfogadta a közgyűlés.

 

K.V.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.