Nem sok hal akadt horogra

Vasárnap a Csónakázó-tónál rendezett feeder versenyt a Szúnyog Horgász Egyesület. A hőmérséklet – és így a víz hőmérséklete is jócskán lehűlt, de mindez nem szegte kedvét a pecásoknak. 33 nevezővel kezdődött a verseny vasárnap, a hivatalos sorsolás után foglalhatták el helyeiket a nevezők. Több zalai egyesületből, sőt Somogy megyéből is érkeztek pecások a Csó-tóhoz. Mint azt a szervezők elmondták: a horgászok igényelték a versenyt, ezért megszervezték a megmérettetést. Az egyik legkedveltebb versenymódszer az úgynevezett feeder – bár a halak most nem annyira foglalkoztak a csalikkal. Domján Károly, a szervező egyesület tagja szerint ennek ellenére sikeres volt a rendezvény, hiszen a horgásztársadalom résztvevői találkozni tudtak. -  A halak sajnos nem voltak partnerek a mai napon, egy-két keszeg esett el, feljebb egy 8 kg 70 dekás ponty viszont már volt, valószínűleg vezeti a szektorát. Három szektorra van osztva a versenypálya,  és a három elsőt  fogják díjazni - mondta el Domján Károly, a Szúnyog Horgász Egyesület tagja.


Nem csak a horgászok, a halak is csendben voltak a hétvégén.

A horgásztársak jól ismerik az időjárás okozta változásokat a kapást illetően, mégis sokan érkeztek a tópartra vasárnap. - Eljöttünk, egy jó időtöltés. Mi nagyon szeretünk kint lenni, nem is a verseny a lényeg. Jól érezzük magunkat, beszélgetünk, elég sokan vagyunk - ez egy összetartó társaság, egyesületi hovatartozás nélkül. Jóban vagyunk, szeretjük a természetet – fogalmazott Baumann Péterné.

A versenyt Neimaier László nyerte 9770 gramm kifogott mennyiséggel, második helyen végzett Nagy Tibor 9480 grammal, a bronzérmet pedig Stepán Tibor érdemelte ki 4510 grammos eredménnyel.

V.A.

Képek: Kanizsa TV