Őszi vonatozás

facebook megosztás


(Fotó: Horváth Zoltán)

A hosszú hétvégén is sok érdeklődőt vonzott a Csömödéri Állami Erdei Vasút. Azoknak sem kell bánkódni, akik nem jutottak el a hétvégén a Zalaerdő Zrt. őszi utazásra, hiszen október 28-án és 29-én is várja a látogatókat a kisvasút.

A Csömödéri Állami Erdei Vasút Magyarország leghosszabb kisvasút hálózata. A Lenti és Kistolmács között közlekedő kisvasút évente mintegy 20-22 ezer érdeklődőt vonz. Boruzs Andrea és családja Budapestről érkezett az őszi vonatozásra.

– Nagyon szeretjük a kisvasutakat, mi a kisfiunkkal, amikor kicsi volt, akkor ez volt a hobbink, és rengeteget jártunk az országban, ahol volt erre lehetőség. Voltunk a Széchenyi kisvasúton, az úttörőn, a Börzsönyben, most már fonódó, összekapcsolódó vasúton. Nagyon szeretjük, főleg ősszel, mert nagyon hangulatos az erdőben a gyönyörű, sárguló, hulló levelek között –mesélte Boruzs Andrea.

 


(Fotó: Horváth Zoltán)

A hétvégi programon akadtak helybeli látogatók is.

– Itteni lakos vagyok, és évente többször járunk ezen a kisvasúton. Szép környezetben közlekedik, erdőben. Lehet látni vadakat, őzeket, és ez a gyerekeknek nagyon tetszik – fogalmazott Tóth Balázs.

A legtöbb érdeklődő egyetértett abban, hogy ősszel csodálatos élményt nyújt a kisvasút. Azt is pozitívan értékelték a turisták, hogy kerékpárok is szállíthatók a vonaton.

 

G.D.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.