Pénteken lesz az őszi civil véradás a könyvtárban

facebook megosztás

A civil véradás minden évben két alkalommal, tavasszal és ősszel várja az önkéntes segítőket. A több éve sikerrel zajló akció részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

– A szervező Civil Kerekasztal Egyesületnek 2012-ben volt egy nyertes pályázata az egészségmegőrzés területén, ehhez kapcsolódóan alkottuk meg ezt a programot. Nem volt egy kötelező formai elem, de úgy éreztük, ennyivel tartozunk a társadalomnak, és ha már egészségfejlesztésről van szó, akkor valahogyan nekünk is példát kellene mutatni a társadalomnak – mondta el Budavölgyi Kálmán, a Civil Kerekasztal Egyesület elnöke.

A Halis István Városi Könyvtár már a kezdetekor csatlakozott az akcióhoz.

– Úgy tűnik, ez egy szerencsés együttműködés, nagyon hasznos is. Szívesen jönnek az olvasók is, a kollégáim is szívesen adnak vért. Azt gondolom, ezt folytatni érdemes, ezúton hívok minden olvasót és városlakót, adjanak vért, hiszen ez ma különösen fontos – fűzte hozzá Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.

Az önkéntesek toborzásában részt vállal a Kanizsai Fiatalok Közössége is, így a kezdeményezésen egyre több az első véradó.

– Azt gondoljuk, hogy minden helyszínen kell az utánpótlás, azok a fiatalok, akik most eljönnek vért adni, egy-két éven belül rendszeres véradóvá válhatnak, nagyon szeretnénk, ha minél többen részt vennének rajta – árulta el Szollár-Nikolics Zsanna, a Kanizsai Fiatalok Közössége elnöke.

A legutóbbi alkalmon a 49 véradóból hatan akkor nyújtották először karjukat azért, hogy megmentsenek három életet. Az idei akció október 9-én lesz a könyvtárban, délelőtt 11-től délután 4 óráig várják a segíteni szándékozókat.

V.A.

(Borítókép és fotó: Horváth Zoltán)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.