Repülős Honvédelmi Sportnap

facebook megosztás

Honvédelmi napot tartott szombaton a Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület.  A becsehelyi és a kiskanizsai repülőtéren rendezett eseményen hetedik és nyolcadik osztályos tanulók vettek részt.

Az első repülős sportnap a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával valósult meg. A szervezők egyik fő célja az volt, hogy a rendezvényen átélt élményeknek köszönhetően minél több fiatal válassza ezt a sportot.   

– Hat iskola, 4-4 fős csapata vett részt a versenyben. Egy része itt zajlott a nagykanizsai repülőtéren, ahol repülőgépről lőttek célba, illetve dobtak célba a gyerekek - mondta el Ferinc Vince szervező.

Kárász Noelnek életre szóló élményt adott a Honvédelmi Nap. Elárulta, hogy korábban is érdekelte a repülés, és most – egy feladat részeként – még lőni is kellett a magasból, ami korántsem volt egyszerű.

– Nem nagyon tudtam rá felkészülni, mert még életemben nem repültem, úgyhogy ez egy életre szóló élmény volt nekem. Sajnos nem találtam el egy lufit sem a paintballal, úgyhogy ez most nekem nem sikerült, másoknak viszont nagyobb szerencséjük volt - nyilatkozta Kárász Noel.

A gyerekeket különböző előadások is várták a rendezvényen. Az egyebek mellett levegőből és földről végzett célba lövésből, dobásból álló versenyt pedig a Tótszerdahely II. nyerte meg.  

H.R.

(Borítókép: KanizsaTV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.