Segítség a rászorulóknak


(Kép: KanizsaTV)

Több mint 300 csomagot osztott ki a rászorulóknak tegnap a Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége. Az akció a Baptista Szeretetszolgálat támogatásával valósult meg. A kezdeményezésnek köszönhetően tartós élelmiszerhez és ruhaneműhöz juthattak a nélkülözők.

Az élelmiszerosztás napján már sokan várakoztak a meghirdetett időpontban a DRVSZ irodája előtt. Az épületben előre összeállított csomagok várták a rászorulókat

- Azért is vagyok itt most a város nevében, hogy aktuálisan megköszönjem azt a 300 szeretetcsomagot és a további ajándékokat, amelyet a Baptista szeretetszolgálat által kaptunk most - nyilatkozta Balogh László polgármester.


300 szeretetcsomagot és további ajándékokat is szétosztottak (Kép: KanizsaTV)

A szövetség és a szeretetszolgálat között több éve jó kapcsolat van, ennek köszönhetően már jó néhány közös akcióval segítették a rászorulókat.

- A szövetségünk igyekszik úgy megkeresni a rászorulókat, hogy ne maradjon ki senki. Ezért az elmúlt időszakban kialakult partneri kapcsolatot – ami a városban működő civil szervezetekkel folyt – továbbra is fenntartjuk. Hiszen nem lehet mindenki a mi látókörünkben, de négy civil szervezetről van szó, így azt gondolom, közösen el tudunk érni mindenhova – mondta Nagy József György, a DRVSZ elnöke.


Igyekeznek minél több embert megkeresni (Kép: KanizsaTV)

A Baptista Szeretetszolgálat a mostani kezdeményezéssel szó szerint is megvalósította az evangéliumban olvasható jelmondatát, miszerint „Ti adjatok nekik enni”.

- Ezt szeretnénk megvalósítani szó szerint, mivel élelmiszercsomagokkal készültünk. azonfelül ruhaadományokat is fogunk adni, de természetesen ez egy olyan szlogen, hogy nem csak az élelmiszerre vonatkozik. Tudjuk, hogy nem csak ebben nélkülöznek az emberek, hanem sok minden másban, nem csak fizikai, hanem lelki, mentális vagy szociális rászorultságok is vannak az emberekben – fogalmazott Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója.

A Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége a jövőben is szeretne hasonló módon segíteni a rászoruló embereken.

 

V.A.