Szijjártó Péter Nagykanizsán

facebook megosztás


(Fotó: Horváth Zoltán)

A Resideo Kft. úgy döntött, hogy a nehéz helyzetre beruházással válaszol. Az amerikai tulajdonú cég Nagykanizsán 447 millió Ft-os fejlesztést hajt végre, megőrizve ezzel 440 munkahelyet. A kormány 224 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyújt a beruházáshoz, amelynek köszönhetően kapacitásbővítés, automatizálás, hatékonyság-növelés valósulhat meg. A szerződésátadási ünnepséget ma tartották a kanizsai gyárban.

A szerződés aláírása alkalmából érkezett a nagykanizsai Resideo Kft.-hez Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A cég és a helyi politikai élet szereplőivel zárt ajtók mögötti tárgyalást követően ismertették a beruházás részleteit. Mint ahogy Bodo Molitor fogalmazott: ez egy nagyon fontos mérföldkő a gyár életében.

- Egy olyan támogatás elnyerését ünnepelhetjük, amely lehetővé teszi vállalatunk számára, hogy a 2020-as évben – amikor a covid 19-es vírus megjelenése átrajzolta a gazdasági élet szinte minden szegmensét – mi ennek a támogatásnak köszönhetően folytatni tudjuk azt az építő-fejlesztő munkát, amely a nagykanizsai gyártás jövőbeni  vállalati pozícionálását is segítheti – mondta Bodo Molitor, a Resideo Kft. igazgatója.

Minden település erejét és az ott élő emberek biztonságérzetét az adja meg, ha tudják, hogy az egzisztenciájukat, a munkájukat az adott településen megtalálják – fogalmazott az ünnepségen Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője.

- A Resideo az elmúlt időszakban egy olyan céggé vált, amely ezt a biztonságérzetet ebben a városban, az itt élő polgárok számára sugározni tudta, tudta adni – fogalmazott Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.


(Fotó: Horváth Zoltán)

A világjárvány velünk van több, mint fél esztendeje. Az első hullám után a második is itt van, és világossá vált, hogy ennek a járványnak nem csak egészségügyi, hanem gazdasági hatásai is vannak – mondta beszédében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

- Ahhoz, hogy a gazdaság működjön, az emberek munkájára van szükség. Mert, ha a kérdés úgy tesszük fel, mitől tud sikeres lenni a magyar gazdaság, akkor a válasz nem az, hogy a nemzetközi hitelektől meg segélyektől. Mert azok nem sikert, hanem kiszolgáltatottságot hoznak. A magyar gazdaság a magyar emberek munkájától lehet sikeres. Hogy a magyar emberek dolgozhassanak, ahhoz egészségre és munkahelyekre van szükség. Hajlamosak lehetünk azt gondolni, hogy a munkahelyek csak úgy maguktól jönnek létre, de ez nyilvánvalóan nem így van. Azokat létre kell hozni, aztán meg kell védeni. Éppen ezért mi azokat a vállalatokat támogatjuk, amelyek a szövetségeseinkké szegődtek abban a harcban, amelyet a munkanélküliséggel szemben folytatunk manapság – árulta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Mint az a mai ünnepségen Nagykanizsán elhangzott: a kormány támogatási programjának keretében összesen 13 zalai vállalat kötelezte el magát a beruházások mellett.

 

V.A.

Szijjártó Péter látogatása a Resideo Kft. nagykanizsai gyárában

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.